Lifestyle

7 tips om meer likes op jouw Instagram foto’s te krijgen

Je hebt zo je best gedaan op die foto van de Amsterdamse grachten en een outfitfoto geplaatst met je mooiste outfits, maar alsnog weet je ‘slechts’ 30 likes binnen te harken. Zou je dit graag anders zien en wil je meer likes op je foto dan je nu krijgt? Dat kan geregeld worden door een paar tips & tricks toe te passen. In dit artikel vind je zeven dingen die je kunt doen om jouw gemiddelde aantal likes op te krikken. 

Jouw feed is alles
Jouw feed is jouw visitekaartje. Als mensen op jouw Instagramaccount kijken moet het in één klap duidelijk worden waar jouw interesses liggen (bijvoorbeeld mode of food) en het moet een mooi geheel zijn. Bij het zien van jouw feed moeten ze denken, ‘Hé, die wil ik volgen’. Daarom is het handig om voor een stijl te gaan. Wil je een rustige, overzichtelijke feed of juist een kleurrijke, drukke feed? Trek hierin één lijn, het ziet er chaotisch uit als je de ene keer een zwartwit foto plaatst en de andere keer een kleurrijke. Een mooie feed trekt in eerste instantie volgers aan, en meer volgers zorgen uiteindelijk voor meer likes. 

Zorg voor scherpe foto’s
Een wazig kiekje van de zaterdagavond in de kroeg is leuk, maar niet om veel likes mee te krijgen. Zorg voor scherpe foto’s waar zichtbaar moeite in is gestoken. Mensen zullen zien dat je er moeite voor hebt gedaan en daardoor zijn ze sneller geneigd om jouw foto te liken.

Voeg de locatie toe
Drink je een fotogeniek drankje bij een hip koffietentje en heb je daar een foto van gemaakt? Voeg de locatie toe wanneer je de foto plaatst. Andere mensen die van plan zijn om het hippe koffietentje te bezoeken zullen op de locatie zoeken om een indruk te krijgen van de tent. Als ze jouw foto mooi vinden, zullen ze ‘m misschien ook wel liken. Score!

Give some love
Als je likes wilt krijgen, zul je ook likes moeten geven. Andere Instagrammers zullen jouw like niet alleen waarderen, maar ze krijgen ook een melding van jouw like waardoor ze misschien op jouw account gaan kijken en een like teruggeven. Give eachother some love! 

Gebruik populaire hashtags
Een mooie foto genomen van de Amsterdamse grachten? Gebruik hashtags als #amsterdam #canals en #herengracht zodat jouw mooie foto zichtbaar is voor andere Instagrammers. Toeristen of liefhebbers van Amsterdam zullen op deze hashtags zoeken en jouw foto tegenkomen. Thanks for the like!

Organiseer een giveaway
Als je écht veel likes wilt binnenharken, kun je een giveaway organiseren. Stel een leuke prijs samen, vraag jouw volgers om de foto te liken en verloot de prijs vervolgens onder de likers. Als je een écht goede prijs verloot, kun je ook vragen of ze meer foto’s van jou willen liken om kans te maken. Werkt als een trein! 

Promoot je foto
Tegenwoordig kun je tegen een (kleine) betaling je foto promoten op Instagram. Hierdoor zorg je dat jouw foto bij meer mensen in hun timeline verschijnt en daardoor krijg je meer likes en reacties.

Beeld: iStock | Bron: hopperhq.com, blog.wishpond.com