Beauty

7 verrassende redenen waarom je haar vet wordt

Je hebt gisteravond je haar gewassen, maar vandaag begint het alweer vet te worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling… Help! Worden jouw haren ook snel vet? Dan maak je waarschijnlijk één van de volgende fouten.

Fout 1: Je zit vaak aan je haar
Zit jij regelmatig met je handen aan je haar? En ben je constant bezig je haar in model te brengen met je vingers? Als het antwoord ‘ja’ is, dan is de kans groot dat je aan het einde van de dag last hebt van vet haar. Zo kan het dus dat je last hebt van vet haar, zonder dat je dit direct doorhebt. Anders toch maar een korte coupe? 😉 Dit vinden mannen ervan. Dit geldt ook voor je hoofdhuid. Wanneer je hier veel aan krabt, wordt de olie op je hoofdhuid verspreid door de rest van je haar. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een goede en verzorgende anti-roos shampoo en zo min mogelijk aan je haar te zitten.

Fout 2: Je gebruikt te veel conditioner

Een conditioner of haarmasker is heerlijk voor je haar, maar wanneer je teveel gebruikt kan dit zorgen voor vette lokken. De conditioner verzwaart namelijk je haar waardoor het gaat hangen. Hierdoor oogt het vettiger. Breng daarom alleen conditioner aan op de punten van je haar. Deze hebben de meeste zorg nodig.

Fout 3: Je maakt je borstel niet schoon

Wanneer jij je haren borstelt dan blijft er olie en haarproduct aan de borstel zitten. Het is daarom verstandig om je borstel goed schoon te houden zodat je net gewassen haar niet vet wordt.

Fout 4: Je leest de gebruiksaanwijzing niet
Niet elke shampoo is hetzelfde, zo moeten sommige bijvoorbeeld even intrekken om goed te kunnen werken. Lees daarom altijd de verpakking en kies een product dat bij jouw type haar past. Wanneer je snel last hebt van vet haar kun je beter niet kiezen voor producten met ‘shine’ of ‘moisture’ op de verpakking. Neem liever producten speciaal voor vet haar. Zo vind je de perfecte shampoo voor jouw haar.

Fout 5: Je geeft je haar geen detox

Wanneer je veel producten gebruikt zoals een serum, texture spray en droogshampoo is het belangrijk één keer per maand je haar een detox te geven met een speciale shampoo. Tijdens de detox worden alle restjes vuil uit je haar verwijderd en is je haar pas écht schoon.

Fout 6: Je verschoont je kussensloop niet vaak genoeg

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord dat het belangrijk is je kussensloop regelmatig te verschonen wanneer je last hebt van acne. Dit geldt ook voor vet haar. Je wil namelijk niet op een vies kussen slapen wanneer je haar net gewassen is. Verschoon daarom het liefst twee keer per week je kussensloop.

Fout 7: Je gebruikt té heet water

Het kan verleidelijk zijn om de kraan steeds warmer te draaien wanneer je onder de douche staat, maar dit is schadelijk voor je haar. Wanneer je té heet water gebruikt stimuleer je namelijk de aanmaak van olie. Let er daarom op dat het water niet té warm wordt als je vettig haar wil voorkomen.

Bron: Cosmopolitan, Happy In Shape, Hair Buddha | Beeld: iStock