Lifestyle

Kom jij altijd te laat? Dan ben jij waarschijnlijk hartstikke succesvol!

Ben jij niet zo van de klok? Te laat komen is vaste prik voor jou en je komt standaard een kwartier te laat. Jij mag voortaan van geluk spreken, want uit onderzoek blijkt dat telaatkomers hartstikke succesvol zijn. Haasten is nergens voor nodig, maar dat wist jij natuurlijk al lang. Lees hier waarom dat slakkentempo van jou helemaal nog niet zo slecht is. 

Je hebt mensen die altijd stipt op tijd zijn, maar er bestaat ook een groep die standaard te laat komt. Zo is vijf procent van de Nederlanders elke dag te laat. Met hen spreek je een uur eerder af, zodat ze dan hopelijk nog op een redelijk tijdstip arriveren. Vooral in deze Westerse wereld vinden we het een tikkeltje onbeschoft als mensen te laat komen. Dan maken wij jouw dag goed, want uit onderzoek blijkt dat deze mensen hier helemaal niets aan kunnen doen. Management consultant Diana DeLonzon beweert dat mensen die te laat komen, echt altijd te laat komen. Het zit een soort van geprogrammeerd in de hersenen. 

Dat we er niks aan kunnen doen, is natuurlijk al goed nieuws, maar het wordt nog beter. Er is nóg een onderzoek gedaan en daaruit blijkt dus dat de mensen die altijd een half uur later dan afgesproken aan komen kakken, succesvoller zijn in het leven. Oké, tell us more!

Je wil natuurlijk maar al te graag weten hoe dit in elkaar steekt. Er zijn twee verschillende soorten mensen. De ene groep kan goed inschatten hoe lang een minuut duurt. Zij gaven namelijk aan bij 58 seconden dat er een minuut voorbij was. De andere groep gaf dat pas aan bij 77 seconden. De tweede groep horen bij de laatkomers, maar daar hoef je absoluut niet over in te zitten, want deze mensen hebben de indruk dat ze meer voor elkaar krijgen in een dag. Ze denken dat ze meer tijd hebben dan werkelijk is. Omdat je dus deze indruk hebt, word je vaak succesvoller in het leven. Je bent gedreven en dat is precies de sleutel van succes. Daarnaast heb jij totaal geen last van stress, want voor jou gevoel krijg het toch wel voor elkaar. 

te laat succesvol

Mocht je het eigenlijk best wel vervelend vinden dat je altijd als laatste binnenvalt tijdens een meeting, dan hebben wij een paar tips voor je, zodat je toch een keer de eerste bent. Misschien begint dat al met het aanschaffen van een horloge. Lees hier welke horloges helemaal trendy zijn. 

1. Doe alles in stapjes
Als je vaak te weinig tijd inruimt, is het een tip om alles in stappen op te delen. Bekijk alles vanuit een ander persoon. Vraag je af hoeveel tijd een ander denkt dat jij nodig hebt. Uit onderzoek van Wilfried Laurier University blijkt dat mensen die vooraf taken visualiseren, betere inschattingen maken. Reden genoeg om deze tip op te volgen. 

2. Spreek een andere tijd af met jezelf
Als je weet dat je nooit op tijd bent, dan moet je een andere tijd met jezelf afspreken. Heb je een afspraak om tien uur? Dan is jouw streeftijd kwart voor tien. Schrijf deze tijd ook op in je agenda. 

3. Focus op één ding
Multitasken is een no-go. Uit onderzoek van San Diego University blijkt namelijk dat mensen die veel dingen tegelijk doen, vaker te laat zijn. Deze mensen raken snel het overzicht kwijt en daarom kunnen ze minder goed de tijd inschatten. 

Heb je aan deze tips niet genoeg? Lees dan dit artikel met nog meer tips, zodat jij nooit meer te laat komt. 

Beeld: iStock | Bron: wsj.com, sciencedirect.com, nrc.nl, esquire.com, flair.be