Lifestyle

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Nieuwjaarsdag

De jaarwisseling is net voorbij en het is alweer nieuwjaarsdag 2020. Een dag waarop veel mensen brak zijn en een dag die bekend staat om een bezoekje aan de woonboulevard. Wat ga jij doen op nieuwjaarsdag of heb je nog geen plannen? Wij geven je in ieder geval 10 handige tips om te doen op deze eerste dag van het nieuwe jaar. Benieuwd? Scroll snel verder!

1. Een gezellige wandeling met je familie (als je niet te brak bent)
Wat is er nou gezelliger dan op nieuwjaarsdag 2018 een wandeling maken met je familie en je hond. Even alle drukte om je heen vergeten en even tot rust komen in een omgeving met vrijwel alleen bomen. Af en toe is het best eens goed voor je om de stad eens een paar uurtjes achter je te laten.

2. Een enorme cliché: de woonboulevard
Dit doet bijna iedereen tegenwoordig op nieuwjaarsdag: een bezoekje aan de Ikea of een woonboulevard. Niks is leuker dan het nieuwe jaar te beginnen met een paar nieuwe woonaccessoires.  

3. Een spelletjesdag
Organiseer een ouderwetse spelletjesmiddag met je partner of een groepje vrienden die je lang niet hebt gezien. Ga samen aan tafel zitten met een aantal spellen en maak lekkere hapjes klaar. Wij hebben eerder een artikel geschreven over 9 bordspellen waarmee je sowieso een leuke avond hebt. Klik hier voor dit artikel. 

4. Een serie of film marathon
Houd een rustig dagje, ga lekker op je bed liggen met wat hapjes en ga je favoriete films en series kijken. Dit is heerlijk, vooral als je een kater hebt van de vorige dag.

5. Een sportieve start
Als goede voornemen met jezelf afgesproken meer te gaan sporten? Begin vandaag! Wat is nou een betere start van het nieuwe jaar als gelijk beginnen met je goede voornemens? Klik hier voor een lijst met work-outs die de meeste calorieën verbranden.

 6. Nieuwjaarsduik
Doe mee met de Unox Nieuwjaarsduik! Deze evenementen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Trek je stoute schoenen aan en begin het jaar goed met een frisse duik.

7. Organiseer een Nieuwjaarsborrel
Nog niet genoeg geborreld? Nodig een aantal vrienden uit en ga gezellig naborrelen op de eerste dag van het nieuwe jaar. Stel voor dat iedereen wat lekkers maakt en zet een gezamenlijke Spotify-playlist op. Gezelligheid gegarandeerd! Ben je te brak voor al deze drukte? Je bent niet de enige.

8. Ga naar een pretpark/dierentuin
Energie over? Stel voor om met je kleine neefje/nichtje naar een pretpark of dierentuin te gaan. Ga naar een park waar je nog nooit bent geweest en ontdekt de nieuwste attracties en dieren.

9. Relaxen
Doe een dagje niks. Verwen jezelf en ga lekker in bad of smeer een voedend masker op je gezicht. Leg je mobiel trouwens eens een dagje weg, hoe moeilijk het ook is. Je zult zien dat je ineens hele andere dingen gaat doen dan normaal. Misschien ga je in duizend jaar weer eens een boek lezen. 

10. Ga schaatsen
Als je geluk hebt ligt er natuurijs, maar daar moeten we natuurlijk niet op rekenen in Nederland. Ga dan naar een kunstijsbaan en drink warme chocolademelk na afloop. Neem eigen schaatsen mee of huur schaatsen als je die niet hebt. Wil je vaker gaan schaatsen? Kijk op Marktplaats! Daar staan heel veel goedkope schaatsen aangeboden. Vooral in de zomerperiode, omdat dan bijna niemand schaatsen koopt.

Wat ga jij doen op Nieuwjaarsdag?