Lifestyle

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Nieuwjaarsdag

nieuwjaarsdag

De jaarwisseling is net voorbij en het is alweer Nieuwjaarsdag 2023. Een dag waarop veel mensen brak zijn en een dag die bekend staat om een bezoekje aan de woonboulevard. Wat ga jij doen op Nieuwjaarsdag of heb je nog geen plannen? Wij geven je in ieder geval 10 handige tips om te doen op deze eerste dag van het nieuwe jaar.

1. Een gezellige wandeling met je familie (als je niet te brak bent)

Wat is er nou gezelliger dan op nieuwjaarsdag 2018 een wandeling maken met je familie en je hond. Even alle drukte om je heen vergeten en even tot rust komen in een omgeving met vrijwel alleen bomen. Af en toe is het best eens goed voor je om de stad eens een paar uurtjes achter je te laten.

2. Een enorme cliché: de woonboulevard

Dit doet bijna iedereen tegenwoordig op nieuwjaarsdag: een bezoekje aan de Ikea of een woonboulevard. Niks is leuker dan het nieuwe jaar te beginnen met een paar nieuwe woonaccessoires.

3. Een spelletjesdag

Organiseer een ouderwetse spelletjesmiddag met je partner of een groepje vrienden die je lang niet hebt gezien. Ga samen aan tafel zitten met een aantal spellen en maak lekkere hapjes klaar.

4. Een serie of film marathon

Houd een rustig dagje, ga lekker op je bed liggen met wat hapjes en ga je favoriete films en series kijken. Dit is heerlijk, vooral als je een kater hebt van de vorige dag.

5. Een sportieve start

Als goede voornemen met jezelf afgesproken meer te gaan sporten? Begin vandaag! Wat is nou een betere start van het nieuwe jaar als gelijk beginnen met je goede voornemens?

 6. Nieuwjaarsduik

Doe mee met de Unox Nieuwjaarsduik! Deze evenementen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Trek je stoute schoenen aan en begin het jaar goed met een frisse duik.

7. Organiseer een Nieuwjaarsborrel

Nog niet genoeg geborreld? Nodig een aantal vrienden uit en ga gezellig naborrelen op de eerste dag van het nieuwe jaar. Stel voor dat iedereen wat lekkers maakt en zet een gezamenlijke Spotify-playlist op. Gezelligheid gegarandeerd!

8. Ga naar een pretpark/dierentuin

Energie over? Stel voor om met je kleine neefje/nichtje naar een pretpark of dierentuin te gaan. Ga naar een park waar je nog nooit bent geweest en ontdekt de nieuwste attracties en dieren.

Lees ook:
13 dingen die iedereen doormaakt op Nieuwjaarsdag

9. Relaxen

Doe een dagje niks. Verwen jezelf en ga lekker in bad of smeer een voedend masker op je gezicht. Leg je mobiel trouwens eens een dagje weg, hoe moeilijk het ook is. Je zult zien dat je ineens hele andere dingen gaat doen dan normaal. Misschien ga je in duizend jaar weer eens een boek lezen.

10. Ga schaatsen

Als je geluk hebt ligt er natuurijs, maar daar moeten we natuurlijk niet op rekenen in Nederland. Ga dan naar een kunstijsbaan en drink warme chocolademelk na afloop. Neem eigen schaatsen mee of huur schaatsen als je die niet hebt. Wil je vaker gaan schaatsen? Kijk op Marktplaats! Daar staan heel veel goedkope schaatsen aangeboden. Vooral in de zomerperiode, omdat dan bijna niemand schaatsen koopt.

Wat ga jij doen op Nieuwjaarsdag?

Beeld: pinterest