Lifestyle

Deze 5 dingen deed iedereen op Twitter (en jij ook)

Net als Hyves & MSN zaten we allemaal massaal op Twitter. We deden graag mee aan discussies en we hadden het over allemaal onzin. Je volgers wisten van jou wanneer je op de wc zat, wanneer je moest overgeven, wanneer je ruzie had en wanneer je oom op bezoek kwam. Wat hebben we veel meegemaakt in de Twitter-tijd en deze herinneren willen we weer even met jullie delen. Dus hierbij vijf herkenbare dingen die iedereen deed in de Twitter-tijd.

1. 100 Tweets per dag de wereld in sturen
Je herkent het vast wel uit de oude Twitter-tijd. Je Tweette alles wat je deed en er kwam nooit wat zinnigs uit. Het waren minstens 100 Tweets per dag: ‘nu wakker’ , ‘eten’ , ‘naar school’ en ‘straks hw (huiswerk) maken’. Het interesseerde niemand, maar toch volgde je iedereen, puur omdat je zelf ook meer volgers wilde.

2. Iemand ontvolgen als diegene jou niet terugvolgde
Vroeger was je cool als je op Twitter veel volgers had. Je ging vaak veel verschillende mensen volgen in de hoop dat zij jou ook terug gingen volgen. Deden ze dat niet? Dan ging jij ze ook direct unfollowen. Het kan toch niet dat jij meer mensen volgt dan mensen jou volgen? Het is ook erg herkenbaar dat mensen die jou niet eens kennen en aan de andere kant van de wereld wonen jou ineens gaan volgen. Herkenbaar? Klik hier voor een verklaring waarom dit gebeurt bij Instagram. 

3. Over onzinnige dingen praten
Tegenwoordig gebruiken veel zakenlui en politiekgeïnteresseerde mensen nog Twitter, maar vroeger was dat wel anders. Iedereen gebruikte Twitter en dat ging dan ook gepaard met enorm veel onzin die verspreid werd. Je moest even melden dat je ging slapen, plassen, overgeven, eten en dat je ongesteld was.

4. Het over anderen hebben zonder diegene bij zijn of haar naam te noemen
Er waren dan ook mensen die altijd heel sneaky roddelen over andere mensen waar zij toevallig ruzie mee hadden. Ze wilden het altijd eventjes melden voor de aandacht en natuurlijk de aandacht wekken van diegene waar je ruzie mee had. 

5. Discussies voeren over tv-programma’s
Wat was het toch altijd gezellig om met z’n allen massaal te reageren op tv-programma’s. Waarom deed hij/zij dit en waarom is deze wedstrijd zo abrupt afgelopen? Het voelde alsof je met heel Nederland op de bank.

Beeld: Istock.com / Bron: Upcoming.nl, Twitter.com