Lifestyle

De lichaamstaal van een man: zó zie je of hij je leuk vindt

Mannen: soms hebben ze een gebruiksaanwijzing, want dan snappen we totaal niet wat ze bedoelen. Vooral als je iemand op het oog hebt, dan wil je gewoon weten hoe het ermee staat. We achten de kans klein dat je een goed gesprek met hem kunt aanknopen, maar toch zijn er andere manieren om hem te peilen. Wat dacht je van lichaamstaal? Wij hebben zijn gebarentaal ontcijferd, dus lees hier wat hij nou eigenlijk bedoelt. 

1. Zijn pupillen zijn huge
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, want onderzoekers tonen aan dat mannen met grote pupillen seksuele interesse hebben. Dat wordt voortaan je crush nog dieper in de ogen kijken. 

2. Hij laat zijn voortanden zien
Als hij tijdens een date moet lachen en je ziet zijn voortanden, dan heb je het voor elkaar. Dat is een teken dat hij dolblij is. In the pocket!

3. Hij trekt zijn wenkbrauwen op
Als vrouwen dit doen, is dat vaak een teken van arrogantie en het zou kunnen dat je dat gevoel ook bij mannen krijgt. Dit is absoluut niet waar, want als een man zijn wenkbrauwen optrekt, is dat een teken dat hij geïnteresseerd is. 

4. Glimlachen met gesloten mond
Als een jongen lacht met gesloten mond, denk je misschien dat hij alleen luchtig wil doen, maar vaak betekent dat dat hij jou wel leuk vindt. Waarschijnlijk is hij een beetje verlegen. 

lichaamstaal man5. Zijn borstkas is naar jou gericht
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mannen hun borstkas naar het belangrijkste voorwerp in een ruimte houden. Houdt hij zijn borstkas naar jou, terwijl hij iemand anders snel aanspreekt? Dan zit je goed. Hij is zeker in jou geïnteresseerd. 

6. Hij likt schattig over zijn lippen
Dit is een teken dat hij zich tot jou aangetrokken voelt. Hoe langzamer hoe beter. 

7. Hij staat dichtbij je als je praat
In een drukke kroeg is het logisch dat hij wat dichterbij staat om te horen wat je zegt, maar als hij dit doet als het niet rumoerig is, dan is dat een teken dat hij oprecht geïnteresseerd is in je verhaal. 

8. Hij raakt je nonchalant aan
Aanraking is een vorm van intimiteit en als hij echt geïnteresseerd is in je, dan zal hij je af en toe nonchalant aanraken. Zowel bewust als onbewust. 

9. Hij speelt met zijn glas
Dit is een teken dat hij een beetje nerveus is. Daarnaast zou het kunnen betekenen dat hij je wil aanraken.

10. Hij heeft zijn handen in zijn zij
Als hij zijn handen in zijn zij heeft, dan wil hij jouw aandacht trekken. Voor deze houding heb je meer ruimte nodig dan wanneer je je armen langs je lichaam hangen. Hij wil laten zien dat hij een beter lichaam heeft dan andere mannen, dus dan weet je dat. 

11. Hij wijst met zijn tenen naar jou toe
Je tenen wijzen waar je hart naartoe wil. Als hij zijn tenen naar jou richt als je met hem praat dan is dat een goed teken. Als hij dat niet doet, kun je hem misschien beter afschudden. 

Bron: nu.nl, liefdescollege.nl, cosmopolitan.com