Lifestyle

9 soorten schoonouders die we allemaal herkennen

soorten-schoonouders

Schoonouders zijn er in allerlei soorten en maten. Helaas heb je ze niet voor het uitkiezen, dus moet je maar afwachten waar jij straks mee opgescheept zit. Wij hebben de negen verschillende soorten schoonouders op een rijtje gezet, zitten die van jou erbij?

1. De ‘wij zijn je beste vrienden’ schoonouders

Deze mensen zijn ontzettend gelukkig dat hun kind eindelijk een vriendinnetje heeft en gaan er helemaal in op. Ze nemen je overal mee naartoe: uiteten, verjaardagen en feestjes. Jouw schoonmoeder is de eerste die een WhatsAppje stuurt met “En schat, hoe ging het tentamen? ;)”.

2. De schoonouders die alles delen

Deze mensen houden ervan om hun kind publiekelijk te kakken te zetten, vooral als jij erbij bent. Ze halen de meest gênante gebeurtenissen van jouw liefje omhoog. Jullie zitten beide met het schaamrood op de kaken te luisteren. Ze verwachten dat jullie alles met hun delen, want dat doen zijn ook met jullie.

3. De bitchy schoonouders

In dit geval is vooral de schoonmoeder een pain in the ass. Jij hebt geen idee waarom ze je niet mag. Ze ziet jouw liever verdwijnen uit het leven van haar kind, niets is goed genoeg. Het beste wat je kunt doen is je erbij neer leggen en accepteren dat jullie nooit een goede band krijgen.

4. De strenge schoonouders

Deze mensen hebben veel principes en regels. Zij vinden het ontzettend belangrijk dat hun kind goed presteert op school. School is eerste prioriteit en daarna kom jij. Jullie mogen maar twee keer per maand samen slapen en hij mag jou pas zien als zijn huiswerk af is.

5. De bepalende schoonouders

Omdat jij nu deel uitmaakt van hun familie plannen zij van alles voor je in. Jij hebt elk weekend wel een etentje of verjaardag met die familie, ze verwachten dat jij er gewoon bent. Zij vinden dat jij altijd even je hoofd moet laten zien, ook al is die verjaardag helemaal in Urk.

6. De schoonouders die er nooit zijn

Het zijn al twee jaar lang jouw schoonouders en in die tijd heb je ze welgeteld acht keer gezien. Twee keer daarvan waren tijdens kerst. Ze hebben het veel te druk met hun eigen leven en gaan zes keer per jaar op vakantie. Ze zijn altijd aan het werk of met vrienden, aan familie hechten ze niet zoveel waarde.

7. De politieke schoonouders

Deze mensen zijn heilig overtuigd van hun eigen denkwijze en wijken hier niet vanaf. De gesprekken aan de eettafel gaan altijd over werk, politiek, het onderwijssysteem, belasting, en al dat soort dingen. Je durft amper te zeggen dat jij hier anders over denkt, want hun mening is de waarheid.

8. De ‘dit is je nieuwe thuis’ schoonouders

Deze schoonouders vragen het liefst of jij bij ze komt wonen. Je bent er altijd welkom en je kan alles bij ze kwijt. Jij bespreekt meer met je schoonmoeder dan met je echte moeder en voelt je helemaal thuis. Niet iedereen heeft zoveel mazzel qua schoonouders, dus koester deze mensen.

Lees ook:
Zo maak jij een goede indruk op je schoonouders tijdens op de eerste ontmoeting

9. De simpele schoonouders

Je kan prima door één deur met deze mensen, maar dat is het dan ook. Ze zijn vriendelijk en gezellig. Je voelt je op je gemak bij ze, maar het zijn niet je beste vrienden. Het contact tussen jullie is alleen wanneer nodig. Je hebt misschien niet het winnende lot wat schoonouders betreft, maar je had het slechter kunnen treffen.