Lifestyle

13 rare dingen die we deden toen we klein waren

Die goede ouwe tijd… We waren jong en lapten alle ongeschreven regels lekker aan onze laars. Je had geen idee wat wel en niet kon en deed gewoon waar je zin in had. Je maakte heksensoep en speelde ‘politietje boefje’. Als we aan deze tijd terugdenken zien we dat we behoorlijk rare dingen hebben gedaan die we nu echt niet meer kunnen maken…

1. Als de juf wilde dat het stil werd deed ze haar vinger voor haar lippen en deed iedereen dit na tot het stil was. We kunnen ons niet voorstellen hoe het eruitziet als wij dit nu doen…

2. Als jij het hele speelkwartier lang met een jongen uit jouw klas had gespeeld dan hadden jullie automatisch ‘verkering’. Ging het tegenwoordig maar zo makkelijk…

3. En als je dan niet meer ‘op’ hem was dan maakte je het gewoon uit alsof het niets was. Je ging de volgende dag net zo vrolijk weer naar school en dat hij aan het tafeltje naast je zat boeide je niets.

4. Op de voorkant van jouw werkstuk stond ‘PAARDEN’ in grote regenboogletters. Je vond Word-art geweldig en maakte er gretig gebruik van. Stel je eens voor dat jouw slb-dossier er zo uit zou zien…

5. We gingen echt all the way wanneer we naar de kinderdisco gingen. Glitters in je haar, glitter oogschaduw en een glitterjurk. Het kon niet gek genoeg. 

6. We oefenden de dansjes van Ch!pz tijdens de lunchpauze alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Wij zijn benieuwd hoe het eruitziet als we dit nu op ons werk doen.
7. Als we een kwartier langer op school moesten blijven dan vonden we dat we écht een hele lange dag had gehad. Hallo, wel kwart over drie!

8. Overblijven was trouwens ook een hel. Na die hele ochtend rekenen en dictees mocht jij niet eens even naar huis, echt krankzinnig.

9. Diddl-plaatjes waren het betaalmiddel, hier kocht je iedereen mee om. Helaas kunnen we onze boodschappen niet betalen met een paar geurplaatjes van Diddl.

10. Met de lipstick van je moeder op de spiegel tekenen. Wij krijgen dit écht niet meer over ons hart, die arme lipstick.

11. We mixten allerlei soorten frisdranken met elkaar. Cola + ijsthee, fanta + cola, sprite + limonade, alles was mogelijk. Helemaal als jij in de HEMA zelf jouw drinken mocht pakken bij een automaat.

12. Jullie speelden altijd ‘vader en moedertje’. Het gekke was dat er altijd wel iemand de hond wilde spelen en er dan op handen en knieën naast liep.

13. Je sprak een nep taal met jouw vriendin. Als jullie samen ergens liepen verzonnen jullie de gekste woorden zodat het leek alsof jullie buitenlands waren. Het klonk Chinees, Russisch en Spaans tegelijk.

Beeld: iStock