Lifestyle

Dankzij deze 8 tips word jij de ultieme zoenkoningin

Zoenen is hartstikke leuk, een goede zoenpartij kan jouw hele dag of avond goedmaken. Hoe leuk het ook is, het bezorgt ons ook de nodige stress. Zeker als het de eerste keer is dat jij hem of haar zoent. Iedereen vraagt zich weleens af of je wel ‘goed’ zoent en hoe je het beter doet. Wij hebben acht simpele stappen op een rijtje gezet waardoor jij een echte zoenkoningin wordt. 

Je bent niet de enige die helemaal in de stress schiet als je door hebt dat hij je gaat zoenen. De seconde voordat jullie lippen elkaar raken is blinde paniek. Om ervoor te zorgen dat jij wat sterker in je schoenen staat hebben wij hier de acht ultieme zoentips.

1. Less is more
Het laatste wat je wilt het is gevreesde ‘wasmachine-effect’. Hierbij steek jij je tong bij hem naar binnen en begin je als een malle rondjes te draaien. Onthoud goed: less is more. Begin niet te heftig en kijk hoe het zich ontwikkelt. 

2. Gooi je gevoelens in de strijd
Zoenen is meer dan twee paar lippen die tegen elkaar aanduwen. Je herinnert je vast nog wel die gevoelloze zoenpartijen tijdens de FRIS-feesten toen je dertien was. Nadat een jongen je een kwartier had geschuurd besloot je dat het tijd was om je tong in zijn bek te duwen. Gelukkig is dit verleden tijd en zoen je nu met liefde. Het helpt om aan hem te denken tijdens het zoenen. Geloof ons, hij merkt dit verschil.

3. Laat weten wat je chill vindt
Hiermee bedoelen we niet dat je abrupt stopt met zoenen en het letterlijk vertelt, maar dat je hints moet geven. Deed hij net iets dat jou wel beviel? Laat dit aan hem weten door hem iets dichterbij te trekken of te glimlachen. Hij zal dit ook bij jou gaan doen en zo krijg je een beetje feedback, handig toch?
4. Maak je niet te druk
Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar hij merkt het als jij je te druk maakt. Laat je even gaan in het moment en probeer niet te veel na te denken. Dat jij tien minuten geleden iets doms zei is hij écht allang weer vergeten. Je kunt in principe niets fout doen. Just go with the flow…

5. Keep fresh
Een frisse adem geeft je meer zelfvertrouwen tijdens het zoenen. Als jij het gevoel hebt dat jij uit je mond ruikt als een oude vuilniszak worden jouw zoenkunsten daar niet beter van. Neem daarom altijd kauwgom of smintjes mee, zeker als je rookt. Tongen met een asbak vindt hij namelijk echt niet sexy. 

6. Rustig aan met die tong
Zeker aan het begin is het verstandig weinig tong te gebruiken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: less is more. Na een beetje gekust te hebben stappen jullie over op het heftige werk, hij geeft dit vanzelf aan. Gebruik alleen het puntje van je tong, dit houdt het verleidelijk en subtiel.

7. Gebruik die handen
Op het moment dat zijn lippen tegen de jouwe drukken denk jij ‘Shit, waar laat ik mijn handen?!’. Leg ze op zijn schouders of tegen zijn borst, je doet het niet snel fout. Het enige wat er nogal awkward uitziet is als jij ze recht langs je lichaam laat hangen, tenzij jij je handen vol hebt natuurlijk…

Bron: hellogiggles.com, seventeen.com, yourtango.com | Beeld: iStock