Lifestyle

11 ontzettend herkenbare dingen voor elke slaapliefhebber

Als jij ‘s ochtends je bed uitstapt, kun jij niet wachten totdat je er ‘s avonds weer in mag kruipen. Ook overdag sluit je elke vrije minuut je ogen. In de trein, bus en in de pauze op school. Je dut nog net niet weg in de rij van de kassa in de supermarkt. Je vindt het gewoon zo fijn en na al dat harde werk dat jij dagelijks verricht, is het meer dan begrijpelijk. Daarom hebben wij herkenbare situaties op een rijtje gezet die elke slaapliefhebber herkent. 

1. Je haat het deuntje van je wekker
Waar je ook bent, als jij het deuntje van je wekker hoort, word je helemaal gek. Je moeder heeft het ingesteld als kookwekker en dan hoor je ineens ‘pieppieppiep’. Jij verstijft en krijgt flashbacks naar hoe jij vanmorgen opstond onder het genot van dat vreselijk geluid. 

2. Uitslapen neem jij erg serieus
Met uitslapen bedoel jij niet een uurtje of half tien in de ochtend. Nee, tel daar gerust nog een aantal uurtjes bij op, of kunnen we beter zeggen een heel dagdeel?

3. Ochtendmensen: jij kunt er met je gezonde verstand niet bij
Mensen die voor de wekker wakker zijn, die niet kunnen wachten om op te staan en die fluitend de krant lezen. Hoe krijgen ze het voor elkaar?! Voor jou is de ochtend de zwarte bladzijde van de dag en dat zal het altijd blijven.

slapen bed4. Een week niet uitslapen is een week niet geleefd
Uitslapen is voor jou een must. Als er een week aanbreekt waar je elke dag een wekker moet zetten, is dat voor jou een nachtmerrie. Jij moet en zal minstens één keer in de week tot half drie ‘s middags in je nest blijven liggen (hoe vaker hoe beter natuurlijk).  

5. Minder dan acht uur slaap per nacht kun jij echt niet aan
Jij snapt echt niet dat er mensen op deze wereld bestaan die normaal kunnen functioneren als ze maar twee uur geslapen hebben. Nee, dat is er voor jou echt niet bij. 

6. Series kijken lukt jou niet
We geven je tien minuten kijkplezier, maar dan lig jij gegarandeerd te snurken achter je laptop. Poging honderd om een serie te volgen wéér mislukt.

7. Jij slaapt overal
Alleen in bed kunnen slapen, ben je gek. Dat lukt jou overal. Aan de keukentafel, in de auto of in de kroeg. Als jij jouw ogen sluit, ben je meteen in dromenland. 

8. Je rekent altijd uit hoe lang je nog kunt slapen
Slaap is levensbehoefte nummer één voor jou, dus hoe meer hoe beter. Je telt elke avond hoeveel slaap jij kunt pakken. Als jouw tel ophoudt voor de acht, raak je lichtelijk in paniek. Jij gaat morgen zo chagrijnig zijn. 

9. Je plant niks in de ochtend
De tandarts, kapper en noem het maar op plan jij echt niet in de ochtend. Hallo, het is wel jouw vrije ochtend hé. 

10. Uitgaan is niet jouw ding
Uitgaan? Jou niet gezien. Die tijd dat iedereen aan het dollen is in de kroeg, lig jij liever op de bank. Je zou jezelf nog vermoeider maken dan je al bent. Die is gek. Jij ligt om elf uur in je bed.

11. Verslaafd aan de powernap
Jij kunt altijd een powernap gebruiken, maar toch weet je het te beperken tot twee keer per dag. Aan het begin van de middag en zo net voor het avondeten lig jij even plat. Heerlijk, even bijkomen. 

Beeld: iStock