Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Dankzij de mishandelingen van mijn broer heb ik nu een eetstoornis’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat is mishandeld door haar broer en daardoor een eetstoornis heeft.

Ik ben nu bijna veertien en zit in de tweede klas. Sinds groep zeven word ik geslagen door mijn broer. Eerst was het gewoon een beetje stoeien maar toen ik groter werd begon het steeds erger te worden. Hij begon te dreigen met dat hij mijn been zou breken. En als ik nog een keer iets zou doen dat hij me dan zou vermoorden.
Hij kleinerde me, schold me uit en maakte me onzeker. Hij maakte me uit voor dik, dat ik niks kon en dat ik geen vrienden had. Ik begon langzaam zijn woorden te geloven. Vrienden namen naar mijn idee afstand van mij, op school ging het steeds slechter en ik vond mezelf te dik. Ik at minder en zocht naar sites met afvaltips. Zo kwam ik terecht op een site met extreme afvalmanieren. De stem in mijn hoofd zei dat ik dat moest doen, ik was te dik en er moest iets aan gebeuren. Ik hang nu regelmatig boven de wc, maar elke keer lukt het niet. De stem in mijn hoofd wordt erger en schreeuwt dat ik een watje ben. “Je kan niks” “Je bent niks waard dikke”. Ik wil de stem tegenhouden maar in plaats daar van wordt hij alleen maar erger…

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Must reads 👀