Lifestyle

8 redenen waarom jij nog steeds niet over je ex heen bent

De meeste mensen komen na een tijdje (dit kan wel even duren) over hun ex heen. Dit gaat het beste als beide partijen achter de break-up staan. Je krijgt steun van vrienden en familie en uiteindelijk vind je een nieuwe lover. Hoe simpel dit ook klinkt, de tijd na de breuk voelt voor jou als eeuwen. Heb jij het gevoel alsof je nooit over hem heen omt? Dat kan aan de volgende acht dingen liggen…

1. Je bent onzeker
Het is een natuurlijke reactie dat mensen onzeker worden wanneer ze iets verliezen dat veel voor ze betekent, zoals je ex. De meeste mensen komen hier na een tijdje wel overheen. Als jij van nature al erg onzeker bent kan deze breuk inslaan als een bom. 

2. Je gaf alles 
Dit komt vooral voor als het jouw eerste vriendje was: je bent blij dat je eindelijk een leuke partner hebt gevonden en stopt er al je energie, tijd en liefde in. De signalen dat hij niet zo serieus is als jij worden vaak genegeerd, liefde maakt nu eenmaal blind… Je ziet het pas als het te laat is en hebt dan enorme moeite te accepteren dat al die moeite voor niets is geweest.

3. Je bent bang om alleen te zijn
Je was zo blij dat jij niet meer alleen door het leven hoefde te gaan en zag niet dat hij steeds minder blij was met jullie relatie. Nu jullie er een einde aan hebben gemaakt kom jij niet over het feit heen dat je alleen bent. Het enige wat jij wil is dat hij terugkomt. Maar vergeet niet dat er nog genoeg leuke jongens zijn, je hebt hem echt niet meer nodig…

4. Je hebt hem nodig voor zelfvertrouwen
Wij snappen dat jongens ons meer zelfverzekerdheid kunnen geven. Eén complimentje van hem kan je hele dag goedmaken. Dat hij jou niet meer zag zitten betekent niet dat jij niet leuk bent. Jouw zelfvertrouwen moet niet rusten op de mening van één persoon. Er zijn zat jongens die graag een beschuitje met jou willen eten, die onzekerheid is dus nergens voor nodig. 

5. Je kan je verlies niet accepteren
Als jij een perfectionist bent voelt het als falen wanneer een relatie ‘mislukt’. Jij wilt hem graag terug om jouw fout als het ware te verbeteren. Helaas is de liefde geen proefwerk waar een herkansing voor hebt, of een spelletje waar je een tweede kans voor krijgt. Accepteer het verlies en ga door met je leven. Je maakt het jezelf alleen maar lastig als je die strijdbijl niet begraaft.

6. Je gelooft in je fantasie
We geven series als Gossip Girl en de Nicholas Sparks films de schuld van onze valse fantasie. Daar komen stellen na breuken altijd op de meest romantische manier weer bij elkaar. Helaas is dit meer een uitzondering dan een regel. Jij ligt ‘s avonds in bed te fantaseren over de manier waarop jullie het samen weer gaan proberen, zonde van je energie. Fantaseer liever over een andere prins op het witte paard.

7. Je stalkt hem te veel
Wij weten als geen ander dat jij minstens vier keer per dag zijn Instagram checkt. Been there, done that. Je kijkt wie zijn nieuwe Facebook vrienden zijn en wie er reageert op zijn foto’s. Hierdoor kwel je jezelf en blijf je aan hem denken. Je werkt jezelf tegen en komt zo nooit over hem heen. Neem jezelf in bescherming en verwijder hem van Instagram en Snapchat, zo kan je hem niet stalken. 

8. Jullie hebben nog teveel contact
Als vrienden verder gaan was een leuk idee, maar in de pratijk alleen maar lastig. Het is gek om samen iets te doen maar niet meer ‘samen’ te zijn. Je wordt keer op keer met hem geconfronteerd. Verbreek het contact totdat jullie er beide overheen zijn en kijk daarna verder.

Bron: youtango.com, exterug.nl, sheknows.com | Beeld: iStock