Lifestyle

Deze 4 dingen heb je in een relatie écht nodig

Geen enkele relatie is hetzelfde, dat merk je wanneer je er al meerdere hebt gehad. Sommige stelletjes zien elkaar elke dag, andere stelletjes zien elkaar eens per week. Iedere relatie is uniek, want iedereen is uniek. Jullie voelen zelf het beste aan wat werkt voor jullie. Toch zijn er vier dingen die in elke relatie nodig zijn, naast een flinke dosis humor en vertrouwen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Om een relatie leuk te houden zijn de volgende vier pijlers van groot belang. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit zo naar gekeken, maar wij weten zeker dat jij deze punten herkent in jouw relatie. 

1. Oprechtheid
Oprecht zijn kun je beschrijven als openhartig zijn, eerlijk zijn, recht voor zijn raap zijn, betrouwbaar zijn en noem het maar op. In een relatie is het belangrijk dat je oprecht bent naar elkaar, maar vooral naar jezelf. Zeg niets dat je niet meent en beloof niets waar jij niet achterstaat. Het is belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf en niets doet om alleen maar de ander te pleasen. Je voelt je missschien verplicht om zijn of haar favoriete serie te kijken of om te zeggen dat je echt komt kijken bij zijn sportgame. Maar de ander is niet achterlijk, je lover doorziet écht wel dat jij dit niet meent.

2. Beschikbaarheid
Dit klinkt als een vaag begrip, maar wat we hiermee willen zeggen is dat jullie er moeten zijn voor elkaar. Niet alleen via WhatsApp of FaceTime, maar ook in het echt. Het is belangrijk dat jullie altijd voor elkaar openstaan en luisteren naar elkaar. Zit je liefje in de problemen? Zeg dan dat je eraan komt, dat is leuker dan een ‘bel me zo anders even’. Jullie moeten er voor elkaar zijn wanneer nodig. Hoe fijn is het om iemand te hebben die altijd met liefde voor je klaarstaat?

3. Interesse
Zodra jullie de interesse in elkaar verliezen, leef je langs elkaar heen. De kans dat de gevoelens minder worden zit er dan dik in. Denk maar eens terug aan het begin van jullie relatie: jullie waren constant op de hoogte van elkaars bezigheden. Jouw waardering is voor de ander veel waard. Door interesse in je liefje te tonen laat je zien dat je de ander waardeert. Je vond zijn/haar leven interessant en je vond je lover interessant. Zolang jullie deze vibe vasthouden kan het niet stuk. Van de 17 miljoen mensen die in Nederlanders hebben jullie voor elkaar gekozen en dat is niet zonder reden…

4. Samenwerking
Vanaf het moment dat jullie voor elkaar kozen zijn jullie één team. Bundel jullie krachten en jullie zijn dubbel zo sterk. Help elkaar dus zoveel mogelijk. Ziet je liefje op tegen dat economie proefwerk? Ga samen leren. Ben jij van plan om meer te gaan trainen? Laat de ander je helpen in de sportschool. Zo komen jullie samen sterker uit de strijd. 

Must reads 👀