Lifestyle

13 dingen die door je heen gaan als jij je bed verschoont

Er is één huishoudelijk klusje dat iedereen liever overslaat. Stiekem stellen we dit altijd veel te lang uit. We hebben het natuurlijk over het bed verschonen. Je vindt het maar een gestuntel met die veel te grote lakens en als het dan eindelijk klaar lijkt te zijn, kom je erachter dat het dekbed niet in de puntjes van het laken zit. Het liefst ga jij huilen in een hoekje, want bah, wat heb jij hier een hekel aan. 

Misschien hoor je het liever niet, maar je bed is een bron van bacteriën, stof, huismijt en veel andere dingen waar je liever niets over weet. Je staat er niet bij stil, want elke ochtend ligt jouw bed veel te lekker. Uit onderzoek blijkt dat je één keer per week je bed moet verschonen. Hoor jij bij de personen die er toch wat vaker schone lakens op moet gooien? Je hebt daar totaal geen zin in, dat weten we, maar toch hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die jij sowieso herkent als jij deze vreselijke klus klaart. 

1. Na een maand onder dezelfde lakens, komt langzaam het besef dat het misschien toch tijd wordt om even tien minuten van je leven te vullen met het verschonen van je bed
Op de één of andere manier word je niet meer zo fris wakker. Je probeert je te herinneren hoe lang het geleden is dat jij je bed verschoond hebt, maar je kunt het niet meer herinneren. Tja, dan weet je dat het tijd is… Hier heb jij zo geen zin in. 

2. Het beddengoed van je bed halen, vind je al een heel karwei
Je moet ergens beginnen, dus met pijn en moeite haal je je kussensloop eraf en je weet maar al te goed dat deze klus nog het minst erg is van allemaal. Pff… Dat wordt nog wat. 

3. Je moet het beddengoed van je bed halen, maar je weet niet waar je het moet laten
Het hoeslaken moet om je matras, maar dat kan alleen als er niks op je bed ligt. Je moet je beddengoed ergens zien te droppen, maar daar heb je helemaal geen plek voor. Help, hoe ga je dit doen?

4. Als jij het hoeslaken eraf trekt, weet je dat er geen weg meer terug is
Het begin is gemaakt en dan weet je dat je moet doorzetten. Het hoeslaken is eraf en dan kun je niet meer terug.  

5. Zodra jij je schone lakens uit de kast haalt, besef je dat het echt tijd is voor wat nieuws
Al je hele leven slaap je onder je Nijntje dekbed, dus misschien wordt het tijd voor verandering. Iets dat meer bij je leeftijd past. 

6. Het past niet in de wasmachine
Met pijn en moeite prop jij alles in de wasmachine. Hoe moet dit ooit fatsoenlijk schoon worden?!

bed opmaken7. Geen plek om op te hangen
In de wasmachine stoppen is niks vergeleken met het ophangen van dat spul. Waar moet je dat in godsnaam laten? Elke vrije hoek vul je. Over je bank, om de deurpost en over je stoel. Zo, en dan hopen dat het snel droog is. 

8. Je ligt als een zeester op bed om het schone hoeslaken om het matras te doen
Struggles, struggles en nog meer struggles. Het was een hele work-out, maar het ligt erop. Het was het waard.

9. Het dekbed in de hoes doen haalt het bloed onder je nagels vandaan
Het is je nog nooit gelukt om het dekbed fatsoenlijk in het laken te krijgen. Hoeveel je ook schudt, de puntjes zitten gewoon niet in elkaar. 

10. Zelfs YouTube tutorials helpen niet meer
YouTube tutorials zijn het antwoord op al je vragen, maar bij dit karwei is zelfs YouTube je niet meer trouw. De moed zinkt langzaam maar zeker in je schoenen. Dit is dat punt dat je het even niet meer weet. 

11. Als het dan ein-de-lijk gelukt is, ben jij de gelukkigste persoon op aarde
Van blijdschap laat je een traantje. Je bent zo trots op het eindresultaat. Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Geen woord van gelogen. 

12. Het ruikt zo fris
Deze frisse geur ben je niet meer gewend en het is zo heerlijk. Jij geniet intens als je je kamer binnenloopt, want die lakens, oh wat ruiken die lekker. 

13. Je slaapt als een roos
Als je in je bed kruipt, voel je meteen dat er iets anders is. Dan weet je het weer: je lakens zijn schoner dan ooit. Niets slaapt fijner dan dat. 

Bron: swisssense.nl, upcoming.nl, huishoudplein.nl

Check ook deze Emma matras review!