Lifestyle

Alle Netflixverslaafden opgelet! Deze 7 hacks heb jij nodig

Urenlang met je laptop op schoot je favoriete serie bingewatchen, we doen het allemaal. Sinds jij jouw abonnement hebt afgesloten is Netflix je beste vriend. Je kijkt de hele dag uit naar het moment dat jij op de bank neerploft en Netflix opstart. Herken jij dit allemaal? Lees dan snel verder, want met de volgende zeven hacks is Netflix nog beter!

1. Gebruik Netflixroulette
Het is heerlijk om midden in een serie te zitten en niet na te hoeven denken over wat jij nu weer moet kijken. Een film uitkiezen op Netflix lijkt wel onmogelijk, zeker als je met meer mensen bent. Het komt altijd op dezelfde discussie neer: “Nee, kies jij maar”, “Mij maakt het niet uit, kies jij maar gewoon”. Gelukkig is dat verleden tijd! Netflixroulette kiest een film of serie voor jullie. Je kiest het genre en een beoordeling en Netflixroulette showt jullie perfecte match.

2. De geheime codes
Wanneer je zoekt naar een film laat Netflix alleen de films zien die passen bij jouw voorkeuren. Je kunt wel op de titel van de film zoeken, maar de film wordt niet aan je voorgesteld op de pagina. Hier vindt je een lijst met codes die je invult achter de URL http://www.netflix.com/browse/genre/. Zo laat Netflix alle films zien die ze hebben in dat genre. Hierdoor heb je veel meer keuze, yay!3. Zien wie er kijkt
Je bent de afgelopen tijd wel heel gul geweest met jouw inloggegevens en bent benieuwd wie er gebruik maakt van jouw Netflixaccount. Als je rechtsbovenin op jouw account klinkt zie je ‘Mijn activiteit’, hier zie je wat er allemaal bekeken is op jouw account. Je kunt nog een stapje verder gaan en opzoeken wie er daadwerkelijk heeft gekeken. Bij ‘Recente toegang tot account’ zie je alle IP-adressen die gebruik hebben gemaakt van jouw Netflixaccount.

4. Profielen verwijderen
Heel leuk dat jouw vriendinnen gratis meeliften op jouw Netflixaccount, maar nu zijn er teveel mensen tegelijkertijd aan het kijken… Om dit probleem op te lossen kan jij profielen uitloggen en verwijderen zodat jij weer lekker Riverdale kunt kijken. Je klikt op jouw account rechtsbovenin en kiest ‘Profielen beheren’.

5. Het aantal sterren
Dacht jij ook altijd dat het aantal sterren bepaalt hoe goed een film is? Dan zit je ernaast. Het aantal sterren wordt bepaald door de mensen die van dezelfde films houden als jij. Het is mogelijk dat er bij jou vier sterren staan bij Mean Girls, en bij jouw vriend één. De sterren laten zien hoe goed een film past bij jouw voorkeuren.

6. Zien wat er nieuw is op Netflix
Netflix voegt bijna elke dag films en series toe. Om niets daarvan te missen check je op deze site wat er nieuw is op Netflix. Er is een duidelijk overzicht van de nieuwe titels en je kunt zien wat er de afgelopen 24 uur populair was. 

7. Het buitenlandse aanbod bekijken
Omdat wij in Nederland wonen is ons aanbod beperkt, wij krijgen het Nederlandse Netflixaanbod. Als je een unblocker zoals Hola gebruikt heb je ook keuze uit het buitenlandse aanbod. Zo kun je ook afleveringen van jouw favoriete serie eerder kijken, dit is echt een lifesaver.

Bron: self.com, telegraph.co | Beeld: iStock

Must reads 👀