Lifestyle

How to handle: een breakup tijdens de feestdagen

Een relatie beëindigen is nooit leuk, maar tijdens de feestdagen komt het al helemaal rauw op je dak. Jouw familie vraagt waarom hij niet mee is naar het kerstdiner, en ondanks dat je met twintig mensen aan tafel zit voel jij je best wel alleen. Daarnaast voel jij je ook nog eens heel erg schuldig naar hem toe. Hieronder vind je een aantal tips voor hoe je het beste om kan gaan met een breakup tijdens de feestdagen.

Wacht niet tot na de feestdagen
Ben jij van plan een einde te maken aan jullie relatie? Doe dat dan zo snel mogelijk. Er bestaat namelijk geen goed moment om het uit te maken, dus wachten is onnodig. Het voelt ook niet fijn om ‘happy couple‘ te spelen tijdens kerst terwijl jullie dit helemaal niet zijn.

Houd rekening met zijn gevoelens
Ze geven het niet graag toe, maar jongens hebben het ook zwaar met een breakup. Zeker als jij het uit hebt gemaakt is het slim om contact te houden en hem door de feestdagen heen te slepen. Stuur zijn ouders een berichtje om ze te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan. Vraag in dat berichtje ook meteen of ze een oogje in het zeil houden en even extra aardig voor hem zijn tijdens kerst.Wees eerlijk 
Grote kans dat jouw familie vraagt waarom jij hem niet hebt meegenomen dit jaar. Wees eerlijk over de reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan. Jouw familie zal niet oordelen en het lucht écht op. Het is voor hem ook lullig als hij achteraf hoort dat jij erover hebt gelogen.

Skip de plannen met zijn familie
Dit lijkt vanzelfsprekend, maar er zijn jongens die het prettig vinden dat jij alnog kerst met ze viert. Hij had zich erop verheugd of misschien staat zijn familie erop dat hij je meeneemt. Het is natuurlijk hartstikke onlogisch dat jullie als exen nog samen kerst vieren. Voel je niet verplicht om met hem mee te gaan, ook al voel jij je schuldig.

Neem tijd voor jezelf
December is een drukke periode vol met feestjes en etentjes, hierdoor ben jij continu bezig. Na een breakup is het belangrijk dat je genoeg tijd neemt om het even te verwerken. Want zeg nou eerlijk, het liefst willen we dan allemaal in bed liggen, Gossip Girl kijken, Ben & Jerry’s eten en keihard janken. Maak tussendoor tijd vrij om dit even lekker te doen, dan is de klap na de feestdagen minder hard.

Geniet van de gezelligheid
Gezellig kerst vieren met familie en vrienden is de perfecte afleiding. Je bent met allemaal mensen die van je houden en er is heel veel lekker eten. Alles wat je nodig hebt tijdens een breakup. Geniet met volle teugen en probeer tijdens de feestdagen even niet aan jouw gebroken hart te denken. 

Bron: stylecaster.com | Beeld: iStock