Fashion

Zo vind je de perfecte jurk voor jouw body type

Ben jij nog op zoek naar dé perfecte jurk voor tijdens de feestdagen, maar weet je niet precies wat er mooi staat bij jouw figuur? Dan geven we je in dit artikel tips én inspiratie. Zandloper, diamant, koker of peer: voor elk figuur is er een perfecte jurk te vinden die je juiste punten accentueert. Ben jij klaar om te stralen?

Voordat je klaar bent om te shinen in jouw nieuwe party outfit is het handig om te weten wat er goed staat bij jouw figuur. Door de volgende vragen te beantwoorden kom je erachter wat voor figuur jij hebt.

jurk body typePeer
Zijn jouw heupen breder dan je schouders en heb je een slanke taille met een kleine buste? Dan ben jij een echte peer. Ook zijn je bovenbenen en billen duidelijk aanwezig. Jouw figuur komt daarom het mooiste naar voren wanneer je kiest voor een jurk met accent op de borst. Ook werkt een hoge taille of een wijder uitlopende jurk goed voor een peer. Laat strakke jurkjes en halterjurken liever hangen. Deze leggen juist extra nadruk op je heupen.

jurk body typejurk body typeZandloper
Een echte zandloper heeft een smalle taille, maar wel een volle buste. Ook heeft een zandloper ronde heupen, maar deze zijn wel in verhouding met de schouders. Herken jij jezelf hierin? Kies dan voor een jurk die je taille accentueert. Zo lijk je slanker en super vrouwelijk. Als zandloper heb je geluk want (bijna) alles staat jou goed. Kies niet voor een jurk die recht naar beneden hangt of wijder uitloopt onder je borsten. Dit zorgt er namelijk voor dat al je mooie rondingen verdwijnen. Zonde!

jurk body typejurk body typeAppel
Je bent een appel wanneer je slanke armen en benen hebt, maar wel een volle buste. Ook zijn je heupen smal, in tegenstelling tot je schouders die wat breder zijn. Je bent wat voller rond je heupen, maar gelukkig kun je dit verbergen door te kiezen voor een jurk met een mooi decolleté. Een halter is niet de perfecte jurk voor jou omdat die je schouders breder maakt. Een jurk die wat wijder valt is wel goed voor je figuur. Dit zorgt ervoor dat je er slanker én langer uitziet. Score!

jurk body typejurk body type

Diamant
Jouw heupen zijn smaller dan je schouders en daarom zijn jouw benen je sterkste punten. Door een jurk te kiezen waarbij de taille wijd uitloopt breng je jouw figuur extra goed in beeld. Pofmouwen of een brede hals doen niet veel voor jouw figuur. Deze brengen het geheel uit balans. Ook smalle bandjes zijn geen optie omdat dit extra accent leggen op je schouders.

jurk body typejurk body typeKoker
Wanneer je een koker bent dan heb je een slanke, atletische bouw. Er is geen duidelijke taille aanwezig en ook heb je niet zoveel vrouwelijke rondingen. Om je toch curves te geven kun je het beste kiezen voor een jurk met extra veel volume. Ook jurken met een uitgesproken halslijn of accent rondom de taille geven je extra rondingen. Ga liever niet voor een strapless variant. Dit legt juist de nadruk op je rechte figuur.

Natuurlijk is het belangrijk dat je draagt waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Daarom shopten wij onze outfits bij C&A waar je altijd goed advies krijgt en altijd iets vindt wat bij jouw figuur past.

Zelf een van deze outfits shoppen? Dan kun je terecht bij één van de winkels van C&A of in de online shop.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met C&A