Lifestyle

Problemen met je schoonfamilie? Zo ga je ermee om

Een partner kies je zelf, maar de schoonfamilie krijg je er gratis bij. Met een beetje mazzel is dit een leuke familie waarbij jij lekker jezelf kunt zijn. Soms gaan de zaken niet helemaal zoals jij ze graag ziet en moet hier iets aan gedaan worden. Iets bespreken met je schoonfamilie is altijd lastig. Gelukkig hebben wij zes tips waardoor jij zonder moeite jouw problemen kunt bespreken.

Van het verdelen van de kerstdagen tot aan het aantal keer dat jullie elkaar zien, problemen zijn vervelend. Zeker als jullie nog iets jonger zijn speelt jouw schoonmoeder nog een grote rol in zijn leven. Dit betekent niet dat zij van alles voor jou mag bepalen. Issues met jouw schoonfamilie vereisen een andere aanpak dan je gewend bent. Met de volgende tips kom je er goed vanaf…

Ken je eigen grenzen
We pikken nou eenmaal meer van onze schoonfamilie dan van onze eigen familie en vrienden. Als je vindt dat jouw schoonfamilie te ver gaat (met wat dan ook) bespreek dit dan met je partner en zeg dat jij je er niet prettig bij voelt. Zo heb je het tenminste met hem gedeeld en weet hij waar jouw grenzen liggen.

Laat hem de leiding nemen
We snappen dat je hem niet wil opzadelen met jouw problemen, maar het is wel zijn familie. Hij kan daar meer maken dan jij, dus je hebt zijn hulp hard nodig. Laat hem bijvoorbeeld zeggen dat jullie bij beide families kerst willen vieren, in plaats van twee dagen met zijn familie. 

Wees duidelijk, maar ook flexibel
Wees duidelijk in wat je wil, maar bedenk wel dat het niet 100% naar jouw zin kan gaan. Wil jij vier keer per week samen slapen en mag het van zijn ouders maar twee keer? Wees dan tevreden met drie keer, jullie doen dan allebei water bij de wijn. 

Vraag wat hij ervan vindt
Als jij de enige bent die ergens problemen mee heeft is de strijd al gestreden. Vraag daarom hoe hij erover denkt en of jullie op dezelfde lijn zitten. Als dat wel het geval is kunnen jullie er samen wat aan doen, maar als hij niet aan jouw kant staat houdt het snel op.

Weet wat je wel en niet kan delen
Pick your battles, girl. Gaat de ergernis over iets dat je liever niet deelt met jouw schoonfamilie? Laat het dan gaan. Is het niet van groot belang? Laat het gaan. Je hebt waarschijnlijk nog een lange weg te gaan met deze mensen, het laatste wat jij wilt is dat ze een hekel aan je krijgen.

Wees extra aardig
Zorg ervoor dat ze je mogen en het beste met je voor hebben. We weten allemaal hoe sneaky vrouwen kunnen zijn, dus ook schoonmoeders. Als deze vrouw je niet mag dan werkt dat alleen maar tegen je, zorg daarom dat ze je wel mag. Doe niet te moeilijk, daardoor zul je juist sneller je zin krijgen. Kill them with kindness…

Bron: stylecaster.com, wikihow.com | Beeld: iStock