Beauty

Hoe je eigenlijk je huidverzorgingsproducten hoort aan te brengen

Smeer jij iedere ochtend netjes je huid in met dagcrème én verwijder je ‘s avonds trouw je make-up? Dan ben je goed bezig! Maar naast het gebruiken van de juiste producten voor je huid is er nog iets wat heel belangrijk is: de volgorde waarin je de huidverzorgingsproducten gebruikt. Que? Girlscene’s Renée legt het je in dit artikel uit.

1. Gezichtsreiniger
De allereerste stap is niet heel lastig, want voordat je iets op je huid wil aanbrengen is het belangrijk om de huid eerst schoon en vetvrij te krijgen. Daarvoor gebruik je natuurlijk een gezichtsreiniger of cleanser. Breng die aan op een vochtige huid met je vingertoppen of gezichtsreinigingsborstel. Gebruik je een lotion? Pak dan een wattenschijfje. Als je je afvraagt of je huid écht schoon is kun je altijd nog met een zachte washand je huid checken. Nu ben je klaar voor de volgende stap!

2. Toner
Totdat we met het Girlscene team op bezoek gingen bij Kiehl’s (zie video hieronder) hadden we werkelijk geen idee waarom toner zo belangrijk was. Sterker nog, het is zo belangrijk dat je het direct gebruikt nadat je gezicht gereinigd is. Met een wattenschijfje en wat toner haal je het laatste laagje viezigheid weg, maar ook om je huidoppervlak te herstellen. Daarom is een op water gebaseerde toner aan te raden, omdat dit bijvoorbeeld glycerine bevat om je huid te hydrateren. Vermijd toner op alcoholbasis, want dat droogt de huid juist uit.

3. Serum
Nu over naar de smeerbare producten. Hierbij geldt dat je eerst de luchtige skincare aanbrengt voordat je een dikke crème opsmeert. Daarom is een serum de eerste stap, als je dat gebruikt natuurlijk. Als je problemen hebt met je huid (onzuiverheden, of juist een tekort aan vocht) is serum echt top. Waarom? Omdat een serum geconcentreerder is, wat betekent dat er meer actieve ingrediënten in zitten per ml. Voor ieder huidprobleem is er een serum te vinden, dus ga zeker even op onderzoek uit als je hierin geïnteresseerd bent. 

4. Crème
Vervolgens is het tijd om een crème aan te brengen. Overdag raden we een dagcrème met SPF aan, zodat je huid beschermd is tegen de zonnestralen. Ongeacht de tijd van het jaar! ‘s Avonds heb je dat niet nodig, dus kies dan een nachtcrème uit. Nu je de crème aanbrengt heeft je serum al tijd gehad om in de huid te trekken, waardoor het niet door een dikke laag crème heen hoeft. 

5. Oogcrème
Misschien vind je jezelf te jong voor oogcrème en snap je nog niet zo goed waarom je oogcrème zou moeten gebruiken. Je hoeft natuurlijk niets, maar om meer te leren over dit product kun je dit artikel teruglezen. Gebruik je wel oogcrème? Vergeet dan niet om het met je ringvingers aan te brengen. Om rimpels langer uit te stellen kun je het beste de vinger zachtjes op de huid rondom de ogen tikken in plaats van de crème in de huid smeren.


Garnier reinigingsgel
€3,17


Rituals toner
€10,50


Douglas serum
€19,99


Garnier dagcrème
€5,39


Venus oogcrème
€10,15

Bron: Refinery29.com en Paulaschoice.nl | Beeld: iStock