Lifestyle

Girls Issues: ‘Ik ben verliefd op een jongen met een vriendin’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op een jongen van 24 jaar oud en een vriendin heeft. 

Lieve meiden van Girlscene,

Ik heb een probleem. Ik ben verliefd en behoorlijk ook, de hele dag denk ik nergens anders aan. De situatie kan alleen niet slechter zijn… Ik zal het even uitleggen. Ik begin bij het eerste ding, ik ben 17 jaar en hij is 24. Leeftijd zou geen rol moeten spelen, maar toch. Ten tweede (erg belangrijk), hij heeft al bijna vier jaar een vriendin.

We zijn collega’s, ik zie hem maar twee keer per week en dan heel kort. Toch zijn onze gesprekken één en al flirten met elkaar. Hij zit de hele dag in mijn hoofd. Ik check non-stop zijn Facebook en Instagram om te kijken of hij iets gepost heeft maar hij is zó inactief dat ik echt iedere keer moet wachten tot ik hem op het werk zie. We hebben dan ook geen contact via social media. Ik doe ook echt mijn best om hem tegen te komen. Hij geeft zulke gemengde signalen af. Hij zegt bijvoorbeeld heel vaak dat we een keer iets moeten gaan drinken, terwijl hij een vriendin heeft. Ook vraagt hij regelmatig of hij nou al indruk op me heeft gemaakt omdat hij ‘zo hard zijn best voor me doet’. Hij zei laatst ook voor de grap dat hij altijd mijn social media open heeft staan.

Ik weet gewoon niet wat ik moet doen want ik heb het idee dat hij het als grapje ziet, maar ik blijf alleen maar aan hem denken. Ik ben echt behoorlijk verliefd, maar ik kan het niet kwijt. Hij heeft volgens mij niet door hoe leuk ik hem vind. Help!

Dikke knuffel van een trouwe lezeres die advies nodig heeftLieve lezeres,

Je klinkt inderdaad behoorlijk verliefd. Verliefd zijn is het leukste gevoel dat er is als je eraan toe kunt geven. In jouw situatie is dit iets lastiger, omdat je niet weet hoe hij het bedoelt. Ten eerste willen wij je vertellen dat leeftijd inderdaad geen probleem is als jullie allebei interesse hebben in elkaar. Wat ons naar het tweede punt brengt: vindt hij jou écht leuk? 

Dat hij een vriendin heeft maakt de situatie iets lastiger. Maakt hij grapjes? Zou hij zijn vriendin verlaten voor mij? Ben ik gewoon voor erbij? Waarschijnlijk gaan al deze vragen door jouw hoofd op dit moment. Als hij je nog eens vraagt om wat te gaan drinken, ga er dan op in. Als hij het echt meent zal hij er werk van maken. Trekt hij zich ineens terug? Dan nam hij je toch niet zo serieus… 

Deze tips kunnen je ook helpen erachter te komen of hij je leuk vindt!

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock