Lifestyle

Goed nieuws: van horrorfilms val je af

Wil je wat overtollige pondjes kwijt, maar is de motivatie om naar de sportschool te gaan ver te zoeken? Elke dag is het weer hetzelfde dilemma: sporten of een avondje Netflix? Meestal wordt het dat laatste en heb je de rest van de avond een schuldgevoel. Goed nieuws ladies, want vanaf nu hoef jij je nooit meer schuldig te voelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je afvalt van het kijken naar horrorfilms. Dat klinkt goed hé? Lees snel verder!

Wij houden jou zeker niet voor gek, want je verbrandt lekker wat calorieën als je naar een horrorfilm kijkt. Dit is natuurlijk het beste nieuws van de dag, want in plaats van naar de sportschool gaan, plof jij vanavond op de bank met een een echte horrorfilm. Misschien is dat iets te positief, dus lees snel hoe het precies in elkaar zit.

De Universiteit van Westminster heeft het onderzocht met tien horrorfilms. Bij alle proefpersonen gingen de harten sneller kloppen, waardoor er meer bloed door het lichaam werd gepompt. Zij kregen een soort adrealineboost waardoor de eetlust minder werd en er meer calorieën verbrand werden. 

Als je naar een horrorfilm kijkt, kun je wel 130 calorieën verbranden. Dat staat ongeveer gelijk aan een wandeling van een half uur. Kun je nagaan als je een marathon houdt. Volgens de onderzoekers kun je dan het beste kijken naar The Shining (184 calorieën), Jaws (161 calorieën) en The Exorcist (158 calorieën). Als je geen genoeg krijgt van al dat gegriezel, kun je ook de volgende horrorfilms kijken om nog wat extra calorietjes te verbranden.

1. Alien (152 calorieën)
2. Saw (133 calorieën) 
3. A Nightmare on Elm Street (118 calorieën) 
4. Paranormal Activity (111 calorieën) 
5. The Blair Witch Project (105 calorieën)
6. The Texas Chain Saw Massacre (107 calorieën)
7. [Rec] (101 calorieën)

afvallen horrorfilmWe zijn nog niet klaar, want horrorfilms zijn ook goed voor je immuunsysteem. Volgens een studie van de Universiteit van Coventry helpen horrorfilms tegen ziektes en infecties. Tijdens een enge film worden er in je lichaam meer ziekte- en infectiebestrijdende witte bloedcellen gemaakt, waardoor je immuunsysteem tijdelijk wordt verbeterd. 

Horrorfilms blijven natuurlijk hartstikke eng. Aan ons de taak om jullie de nodige tips te geven om het kijken van zo’n griezelige film iets draaglijker te maken. 

1. Bedenk dat het maar een film is
Het is maar een film en is alles gespeeld. Hoe echt het soms ook lijkt, je kunt van ons aannemen dat die enge wezens zich niet verplaatst hebben naar jouw kledingkast. 

2. Kijk niet alleen
Een enge film in je uppie kijken is eng, dat geven we toe. Daarom is het een idee om samen met vriendinnen te kijken. Dat is ook nog eens hartstikke gezellig.

3. Houd het licht lekker aan
Een duisteren omgeving geeft meer sfeer, maar als je dat iets te ver gaat, houd dan de lamp gewoon aan. Het verhaal blijft hetzelfde. 

4. Heb iets om vast te houden (en om je achter te verstoppen)
Een deken om onder te kruipen, een kussen om je gezicht achter te verstoppen, zodat je even niet hoeft te kijken of gewoon je moeder die naast je zit. Tijdens het kijken van een horrorfilm zijn deze dingen essentieel. 

5. Plan B
Als je het echt niet meer aankunt, dan moet je wel iets achter de hand hebben. Zoek nog een luchtige film uit die je altijd nog als plan B kunt gebruiken. 

Bron: AD.nl, theguardian.com, famme.nl, newsmonkey.be