Lifestyle

11 social media lifehacks die het leven een stuk beter maken

Social media is extreem verslavend. Stuk voor stuk besteden wij minimaal een uur per dag aan Instagram, Facebook, Snapchat, WhatsApp en ga zo maar door. Elk platform heeft zo zijn voor- en nadelen. De volgende elf lifehacks helpen jou de nadelen van elk social media platform te omzeilen. Geloof ons, dit wil je weten. Je leest hier hoe je meer volgers krijgt en hoe je jouw Instagramfeed on point krijgt. 

Instagram – Zoekgeschiedenis verwijderen
Hoe gênant is het als je een account moet opzoeken terwijl er iemand meekijkt. Ze kunnen precies zien welke jongens en meiden jij hebt opgezocht, misschien staat die persoon er zelf wel bij! Dit wil je dus echt niet. Gelukkig kan je op Instagram de zoekgeschiedenis verwijderen. Je gaat naar ‘Instellingen’ en klikt op ‘zoekgeschiedenis verwijderen’. Zo verdwijnt alle dirt van jouw telefoon.

Zoekgeschiedenis wissen

Instagram – Locatie taggen
Wanneer je een foto plaatst is het slim om de locatie toe te voegen waar je de foto hebt gemaakt. Iedereen die op die locatie zoekt krijgt jouw foto te zien. Hierdoor krijg je een stuk meer likes en een paar volgers erbij. Altijd mooi meegenomen!

Instagram – Open account
Het klinkt vanzelfsprekend, toch willen we het gezegd hebben. Als je jouw Instagramprofiel op openbaar zet zal het aantal volgers toenemen. Ze zien nu namelijk meteen wat voor leuke foto’s jij post en daarom volgen ze je sneller.

Instagram – Getagde foto’s verwijderen
Het is altijd even schrikken wanneer je de melding krijgt: ‘Iemand heeft je getagd in een foto’. Als je dan ook nog eens verschrikkelijk op die foto staat is dat balen. Gelukkig valt hier iets aan te doen! Je hoeft alleen maar naar die afschuwelijke foto te gaan en op ‘Foto-opties’ te klikken. Kies ‘Verbergen op mijn profiel’ en je bent weer een zorg lichter. Degene die jou heeft getagd ziet niet dat jij dit hebt gedaan, maar hij staat niet meer op jouw profiel.
tag verwijderen

Instagram – Oude foto’s in je verhaal posten
De verhaalfunctie van Instagram is superleuk, helemaal als je er prachtige foto’s uit je fotobibliotheek inzet. Op die manier kan je de foto tig keer overdoen en mooi bewerken. Helaas heb je alleen de keuze om foto’s van de afgelopen 24 uur in jouw verhaal te zetten. Wil je een oudere foto in jouw verhaal plaatsen? Screenshot deze foto dan en hij wordt als nieuwe foto opgeslagen. Nu kan je deze fleeky foto gewoon in jouw verhaal zetten.

Instagram – Verhalen verbergen voor mensen
Het komt weleens voor dat je iets heel leuks in jouw verhaal wilt zetten maar liever niet hebt dat een bepaald persoon het ziet. Bijvoorbeeld dat jaloerse ex vriendje of het ene meisje dat jullie niet mee hebben gevraagd. Je kan in Instagram mensen aanklikken die jouw verhaal niet kunnen zien, jouw verhaal verschijnt dan simpelweg niet op hun telefoon. Je gaat naar ‘Instellingen’ en daarna naar ‘Verhaalinstellingen’. Daar kan je mensen aanklikken waar jij jouw verhalen voor wil verbergen.
Verhaal verbergen
 

Instagram – Meer filters
Op Instagram heb je een aantal filters die er altijd staan. Maar wist je dat er nog veel meer keuze is? Swipe naar het einde en klik op ‘Beheren’, hier staan nog veel meer filters die je kan activeren.

Instagram – Feed plannen
Als jij veel geeft om hoe jouw feed eruit ziet is UNUM de app voor jou! Hierop is jouw Instagram account nagemaakt en kan je jouw feed plannen. Je ziet precies welke foto’s wel en niet mooi staan op jouw account. In deze app kan je ook zien op welke tijd jouw volgers het meest actief zijn, als jij op deze tijd jouw foto post haal je gegarandeerd meer likes.

Snapchat – Lettertype veranderen
Wist je dat je op Snapchat het lettertype kunt veranderen? Je selecteert de tekst en klikt op ‘BIU’ en daarna kan je keizen tussen Vet, Cursief en Onderstreept. Weer eens wat anders dan het normale lettertype.
Lettertype snapchat

Snapchat – Oude foto posten
Met deze hack kan je een foto uit jouw fotobibliotheek posten op Snapchat. Je kan meerdere pogingen doen voor de perfecte selfie en daarna nog even facetunen, hoe ideaal. Je kunt al oude foto’s posten via ‘Herinneringen’ maar dan verraad jij jezelf met de witte rand die eromheen komt. Om dat te voorkomen ga je naar de foto die je wilt plaatsen en klik je op het ‘deel icoontje’, kies voor Snapchat en je bent good to go.
Foto snapchat

WhatsApp – Gesprekken teruglezen
Sommige gesprekken moet jij gewoon écht aan je vriendinnen laten lezen. Het meest gênante wat er dan kan gebeuren is dat diegene ineens iets zegt, en het bericht dus meteen op blauw staat. Deze struggle kan je voorkomen door jouw telefoon op vliegtuistand te zetten als je gesprekken terugleest. Doordat er geen internet is ontstaan er niet meteen blauwe vinkjes, probleem opgelost.

Beeld: iStock