Beauty

Met dit stappenplan krijg jij weer volle wenkbrauwen

O. Mijn. God. Een half uur geleden leek het een goed idee om eens flink aan de slag te gaan met je wenkbrauwen. Maar nu, na een flinke epileersessie, lijken je wenkies haast verdwenen. Dit was niét de look die je voor ogen had… Don’t worry: met deze drie stappen zijn je wenkbrauwen binnen no time weer back in shape. 

We hebben allemaal in ons leven wel een moment gehad (ook jij!) dat we niet zo blij waren met onze wenkbrauwen #notonfleek. Ik, Maudy, weet er alles van. Momenteel ben ik een stuk happier met mijn wenkbrauwen omdat ik gestopt ben met ze zelf te epileren. Toch ben ik niet de enige met een wenkbrauw-fiasco. Veel meiden maken tijdens het epileren de fout om veel te veel haartjes weg te halen. Komt dit je bekend voor, zijn jij en je pincet onafscheidelijk en is er geen vorm te ontdekken in jouw wenkbrauwen? Volg dan de volgende drie stappen voor prachtige, volle wenkbrauwen.

Stap 1: Laat je wenkbrauwen groeien

We snappen dat wanneer je na een enthousiaste avond epileren het liefst à la minute de vorm van je wenkbrauwen wil veranderen. Maar dit kost tijd. Vind je het lastig de juiste vorm te vinden en haal je standaard meer weg dan nodig? Maak dan een afspraak om je wenkbrauwen door een professional te laten doen. Dit kan bij een schoonheidsspecialiste, parfumerie of specialist.

Heb je een afspraak staan dan is het belangrijk dat je niet meer aan je wenkbrauwen komt. Super lastig, we know, maar het is de moeite waard. Om de juiste vorm te creëren helpt het als je haartje zo’n twee centimeter lang zijn. Heb jij jarenlang overenthousiast aan je wenkbrauwen geplukt? Dan kan het zijn dat sommige haartjes niet meer terug groeien.

Stap 2: Kies de juiste producten

Wanneer je wenkies de juiste vorm hebben zijn make-up producten haast niet nodig. Wel kunnen ze nét het verschil maken en helpen je wenkbrauwen voller en dikker te laten lijken. Er zijn ontzettend veel verschillende wenkbrauwproducten zoals een gel, pommade, potlood of poeder. Belangrijk is dat je kiest voor de juiste formule en kleur. Weet je niet goed waar je moet beginnen, vraag dan advies in de winkel of bekijk onze tutorial. Onze twee favoriete merken voor wenkbrauwen zijn HEMA en Benefit. 

Stap 3: Neem afstand

Nu je de juist vorm én producten hebt gescoord is het tijd om je wenkbrauwen bij te houden en te perfectioneren. Het is onmogelijk om na één afspraak al naar huis te gaan met de wenkbrauwen van je dromen. Het kan een tijdje en een paar afspraken duren om de juiste vorm te creëren. Haal daarom in de tussentijd niet te veel haartjes weg.

Wil je toch zelf aan de slag dan is het van belang dat je afstand neemt. Hierdoor zie je eenvoudig hoe het geheel eruitziet en of de vorm klopt. Dit geldt ook voor wanneer je je wenkbrauwen aan het bijtekenen bent.

Beeld: iStock