Lifestyle

Oeps! Zo vaak hoor je eigenlijk je pyjama te wassen

Net als bij bh’s blijft het één groot raadsel hoe vaak we nu eigenlijk onze pyjama’s moeten wassen. Niemand lijkt het juiste antwoord te weten en daarom trekken we hem nóg maar een nachtje aan. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen hun pyjama 17(!) keer dragen voordat ze hem in de was stoppen. OMG! Gelukkig weten wij hoe vaak je écht je pj’s moet wassen.

Voor veel mensen is het heel normaal om elke dag een schone pyjama aan te trekken voordat ze in bed stappen. Anderen vinden het onzin om elke dag een nieuwe pyjama uit de kast te halen omdat ze ‘net schoon uit de douche komen’. Ook op de Girlscene redactie zijn de meningen verdeeld. De één draagt elke dag een schoon paar, terwijl de ander dit pas na een paar nachtjes slapen doet. Maar is het écht zo’n ramp om je pyjama voor meerdere dagen achter elkaar te dragen?

Bacteriën
Terwijl jij in dromenland bent zijn de bacteriën in je pyjama druk bezig met vermenigvuldigen. De stof van je pyjama komt constant in contact met je huid. En terwijl jij die warme dekens onmisbaar vindt tijdens de koude wintermaanden, zijn je dekens dé perfecte plek voor bacteriën om te broeien. Dit kan uiteindelijk zelfs zorgen dat je een urineweg infectie oploopt. Jak!

Fun fact: 19% van de mensen wordt ’s ochtends wakker met minder kleding dan waarmee ze in bed zijn gestapt. Zo’n 31% doet zijn sokken uit en 14% trekt ’s nachts een top uit.

Onderzoek
Ondanks de kans op infecties is uit onderzoek gebleken dat mensen hun pyjama’s niet vaak genoeg wassen. 45% van de vrouwen geeft zelfs toe dat ze geen idee hebben hoe vaak ze hun pyjama’s dragen en wassen. Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat vrouwen tussen de 18 en 30 jaar gemiddeld 17(!) nachten hun pyjama dragen voordat ze hem wassen. Wait, what? Hierdoor hebben de bacteriën flink de tijd om te groeien en zitten ze niet alleen meer in je pyjama, maar ook in je onder- en beddengoed.

Was daarom je pyjama’s het liefst twee keer week op hoge temperatuur om te zorgen dat alle bacteriën verdwijnen.

Bron: mamamia, Mirror, Dailymail | Beeld: iStock