Lifestyle

7 dingen die niet veel goeds doen voor jouw ochtendroutine

De ochtend: love it or hate it, maar wat je er ook van vindt, sommige dingen moeten we echt anders gaan aanpakken. In onze ochtendroutine doen we bepaalde dingen die eigenlijk de rest van onze dag verpesten. Waarschijnlijk denk je dat je alles perfect voor elkaar hebt, maar dat is zeker niet zo. Lees snel verder hoe jij jouw dag maakt in plaats van breekt. 

1. Snoozen is uit den boze
We doen het bijna allemaal en hier moeten we stiekem per direct mee stoppen. Waarschijnlijk heb je dit al tig keer tegen jezelf gezegd, maar wil het gewoon niet lukken. Geef maar gewoon toe dat je na tien keer snoozen eigenlijk veel lamlendiger bent dan daarvoor. Precies, die snooze-knop voortaan met rust laten. 

2. Ontbijt overslaan
Waarschijnlijk hoor je dit ook vaak genoeg, dus misschien moet je dit advies toch eens opvolgen. Je lichaam heeft tijdens de nacht geen voedingsstoffen binnengekregen, dus als je niet ontbijt mis je een basis. Je bent chagrijnig, minder geconcentreerd en na een tijdje heb je echt honger. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus het is beter om wel even een bammetje met kaas te eten om acht uur ‘s ochtends. 

3. Geen water drinken
Je vindt het lekker makkelijk om niet te drinken ‘s morgens. Geen zin en geen dorst. Na acht uur slaap kan je lichaam echt wel wat vocht gebruiken. Het is goed voor de spijsvertering, afvoer van afvalstoffen, productiviteit en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eigenlijk is water drinken overal goed voor, dus wat doe jij morgenochtend? Precies, een glas water vullen. 

ochtend4. Muziek luisteren onderweg
Waarom luisteren we eigenlijk altijd muziek als we onderweg zijn?  Er is genoeg te zien om ons heen en als je aan het fietsen bent, is het veel belangrijker om op het verkeer te letten. Je komt veel rustiger aan op je werk of op school als je die oordopjes een keertje niet in je oren doet. Jouw dag wordt meteen een stuk beter. 

5. Niet sporten
Je neemt je voor om in de ochtend te gaan sporten, maar keer op keer mislukt het. Ga één keer ‘s morgens sporten, want dan zie je zelf hoe heerlijk dit is. Je hebt dan gewoon het ergste van de dag al een soort van achter je gelaten en sporten maakt je natuurlijk energieker. 

6. Teveel plannen
Je moet werken, in je pauze heb je nog verschillende afspraken, na het werk ga je meteen sporten, eten en dan nog afspreken met een vriendin. Pff… Jij bent blij als je in je bed ligt. Waarom zoveel? De hele dag ben je aan het piekeren over wat je allemaal nog moet doen, terwijl dat nergens voor nodig is. Gun jezelf wat rust en dan zie je dat je dag daar veel beter van wordt. 

7. Warme douche
Niets is zo fijn als een warme douche, maar bewaar deze voor ‘s avonds. In de ochtend moet je onder koude stralen staan. Helaas word je hier juist weer vermoeid van. Je wil dan niets liever dan terug je bed in duiken, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Warmte zorgt ervoor dat je hart langzamer gaat kloppen, waardoor je je slaperig gaat voelen. Koud water dus, hoe moeilijk het ook is. 

Must reads 👀