Lifestyle

Voor alle mensen met een ochtendhumeur: dit herken jij uit duizenden

Jouw grootste vijand is niemand minder dan de wekker. Als jij ‘s morgens wakker wordt op die vreselijke herrie, slaat het noodlot toe. Na honderd keer snoozen, stap jij met pijn en moeite uit bed. Je hebt bij wijze van spreken een onweerswolk boven je hoofd en als ook maar iemand een woord teveel tegen je zegt, zijn de poppen aan het dansen. Jij hebt een ochtendhumeur, elke dag opnieuw en deze situaties klinken jou zeker bekend in de oren. 

1. Als jij het deuntje van je wekker ergens anders hoort, word je gek
Het deuntje dat jij als wekker hebt ingesteld, is bij een ander de timer of ringtone en dat betekent dat je deze ook wel eens voorbij hoort komen buiten je eigen slaapkamer. Het is voor jou vreselijk om deze tune midden op de dag aan te horen. 

2. Niemand mag tegen je praten
Als jij uit je bed komt, mag niemand tegen jou praten en jij houd ook je mond tegen anderen. Dat zijn jouw glasheldere ochtendregels. Punt uit. 

3. Snoozen is life
De uitvinder van de snooze-knop mag wat jou betreft gehuldigd worden, want wat zou je zonder moeten?! Elke dag doe je er nog een snoozesessie bovenop en uiteindelijk stap jij vijf minuten voordat je op school moet zijn uit bed. Je bent nét iets te laat, maar hebt zeker geen spijt van die heilige minuutjes extra slaap.

4. Je telt elke avond hoeveel uur je kunt slapen
Hoe meer slaap hoe beter, dus als jij iets te weinig uurtjes hebt om te tukken, word je intens chagrijnig en dan is het nog niet eens ochtend. Kun je nagaan. 

5. Je checkt honderd keer of je wel echt de wekker hebt gezet
Geen wekker is doorslapen, want voor geen goud dat jij uit jezelf wakker wordt. Gelukkig weet je dit als geen ander, dus check je eerst nog een aantal keer je telefoon voordat je in dromenland bent. 

6. Je wekker staat op het hoogste volume
Als je geen wekker zet, is wakker worden al onbegonnen werk, maar als je het volume te zacht zet, kun je het ook wel vergeten. Je hebt bijna kanonschoten nodig om jou wakker te maken en dat is niet overdreven. 

ochtend humeur7. College in de ochtend is geen college voor jou
Half negen op school zijn? Wat doe je een mens aan! Voor half elf komt niemand jou op school tegen, want dan lig je nog lekker te snurken. Productief ben je toch niet zo vroeg in de ochtend, dus dan kun je beter die uurtjes in je bed nog even meepikken toch?

8. Weekend = uitslapen
Op maandag kijk jij al uit naar het weekend, want dat betekent maar één ding: UITSLAPEN. Zaterdag en zondag staan voor jou in het teken van een uitermate goede nachtrust. Dit is intens genieten. 

9. Niemand mag jou storen in jouw ochtendroutine
Als jij wakker wordt, heb jij een vast patroon. Kleren aan, eten, tandenpoetsen, make-up op en gaan. Als iemand jou onderbreekt, wordt jouw ochtendhumeur nog erger dan het al is, dus bij deze een officiële waarschuwing. 

10. Je begrijpt ochtend mensen niet
Je kunt er met je hersens niet bij dat er mensen op deze wereld zijn die de ochtend aanbidden. Hoe dan?! Sporten in de ochtend, de krant lezen of een wandeling maken. Jou niet gezien. Nog niet misschien. 

11. Je bedenkt de avond van tevoren wat je de volgende dag aan doet
Als jij in je bed ligt, tel jij geen schaapjes. Nee, jij bedenkt vast welke kleding je aantrekt de volgende ochtend, zodat je die tijd voor de spiegel kunt besparen. Zo, die kostbare slaapminuutjes kun jij in je zak steken. 

12. Je legt alles vast klaar
Boterhammen zijn al gesmeerd, je tas is al ingepakt en je sleutels liggen klaar. Jij moet dat ‘s morgens niet doen, want je bespaart tijd én een hoop moeite die jij op dat moment nog niet aankunt. 

13. De radio, you can’t handle it
Je snapt sowieso niet dat mensen voor hun plezier ‘s morgens om zes uur al achter een microfoon kruipen om de oren van je kop te lullen, maar jij bent de laatste persoon die naar dit vrolijke gedoe wil luisteren.

14. Met je huisgenoten praten
Je wil in de ochtend met niemand praten, dus ook niet met huisgenoten. Als jij met je slaaphoofd de keuken inloopt, beginnen ze meteen te ratelen. Het enige wat je doet, is een beetje knikken, want no way dat jij je mond opentrekt in de ochtend. 

15. Je kunt niet wachten totdat je ‘s avonds weer mag slapen
Als jij ‘s morgens opstaat, is de enige trootst voor jou de gedachte dat je over een aantal uur weer terug in je bed mag kruipen. Nog even op de tanden bijten dus. 

Beeld: iStock