News

Goed nieuws: door pizza ga je harder werken!

Hands up als je wel elke dag pizza zou kunnen eten en niet genoeg kan krijgen van de heerlijke krokante bodem met gesmolten kaas… Yum! Voor alle pizzaliefhebbers hebben wij vandaag héél goed nieuws: het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat we door pizza harder gaan werken. OMG! Dat wordt dus sowieso een pizza party vanavond. 😉

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat we harder werken wanneer we onszelf belonen. Natuurlijk worden we blij van een stuk chocolade (Tony’s Chocolonely <3) of een goede online shopsessie, maar iets wat ons pas écht in the mood krijg is pizza. En guess what: we zijn zelfs bereid harder te werken wanneer er een stuk pizza op ons ligt te wachten. 

Motivatie

In het boek ‘The Hidden Logic That Shapes Our Motivations’ wordt duidelijk dat werknemers harder gaan werken wanneer ze worden beloond met een stuk pizza. Pizza werkt zelfs beter dan complimentjes of een loonsverhoging, wow! Tijdens het onderzoek is een experiment uitgevoerd met twee verschillende soorten werknemers uit een fabriek. De ene groep werd beloond met complimenten en een salarisverhoging, de andere groep kreeg een stuk pizza. De pizza zorgde voor extra motivatie (wij snappen wel waarom) en meer productiviteit. De groep die extra geld aangeboden kreeg deed het zelfs slechter(!) dan normaal.

Uhh, kunnen we dit beloningssysteem misschien ook doorvoeren op school? Dan halen we vast en zeker betere cijfers. 😉

Bron: Men’s Health, AD | Beeld: iStock

Must reads 👀