News

Ontdekt: zoveel spinnen eet je echt in je slaap

Spinnen zijn nu niet bepaalt ons lievelingsdier, toch? En je hebt vast weleens gehoord dat we gemiddeld zo’n acht spinnen per jaar eten in onze slaap. Like OMG! Maar is dit wel de waarheid? Eten we écht spinnen in onze slaap of is dit een fabel?  Wij waren benieuwd en zijn op onderzoek uitgegaan. En guess what? Girlscene heeft het antwoord…

Fabel

Ben jij als de dood voor spinnen en krijg jij alleen al rillingen bij het lezen van dit artikel? Dan heb jij een echte spinnenfobie en vinden mensen het heerlijk om jou te plagen met nieuwtjes en weetjes over spinnen. Zo hebben ze je vast weleens verteld dat we gemiddeld zo’n acht(!) spinnen per jaar ‘eten’ terwijl we slapen. Goed nieuws voor alle angsthazen en vegetariërs: dit is helemaal niet waar!

Onderzoek

Uit een onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Scientific American is gebleken dat dit een fabel is, we eten helemaal geen spinnen in onze slaap. Hoera!

Spinnen verlaten namelijk amper het web en wanneer ze dit wél doen, dan is het om te jagen. Een theekransje in een mensenmond zit er dan echt niet in. 😉

Daarnaast voelen spinnen gevaar aan doormiddel van trillingen. Je kunt je voorstellen dat een slapend (en snurkend) mens nogal veel trillingen maakt en niet aantrekkelijk is voor een spin.

Er zijn ontzettend veel mensen bang voor spinnen, maar spinnen zijn dus een stuk banger voor jou dan jij voor hen. De kans is zelfs zó klein dat je per ongeluk een spin eet dat dit 0% is.

Vanavond kun je dus gewoon lekker rustig in je bedje slapen, mét je mond open.

Bron: Nieuwsblad.be, How Stuff Works | Beeld: iStock