Health

Science says: in bad gaan gelijk staat aan een half uur sporten

sporten-in-bad

Het is heerlijk om lekker een uurtje in bad te gaan en even helemaal nergens aan te denken. Wij op de Girlscene redactie verkiezen vaak een heerlijk bad boven de sportschool, treat yourself! Tot onze grote verbazing is bewezen dat een uur in bad gelijk staat aan een half uur sporten…  Say what?!

In bad gaan

Onderzoek aan de Universiteit van Loughborough heeft bewezen dat een uurtje in bad gaan gelijk staat aan een half uur stevig wandelen. Tijdens het onderzoek heeft een groep vrijwilligers een uur in een bad van veertig graden Celsius gelegen, de andere groep heeft een uur op de hometrainer gestaan. Na dat uur kregen beide groepen een lichte maaltijd voorgeschoteld. Tijdens het onderzoek werd de lichaamstemperatuur en het energieverbruik van de vrijwilligers nauwkeurig in de gaten gehouden.

Lees ook:
Onderzoek wijst uit: je kan écht allergisch zijn voor sporten

Energieverbruik

Tot groot verbazing van de onderzoekers nam het energieverbruik van de groep in bad met wel 80% toe! De lichaamstemperatuur van beide groepen steeg met een hele graad. Natuurlijk heeft de groep op de hometrainer meer calorieën verbrand na een vol uur, je kunt baden niet vergelijken met intensief sporten. Maar één uur in bad staat gelijk aan een half uur stevig wandelen. Ook piekte de bloedsuikerspiegel van de baders 10% minder dan de groep op de hometrainer. Dit klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren!