Lifestyle

Dit is waarom ons verwachtingspatroon onze kansen in de liefde verpest

Je bent onderhand wel toe aan een leuke relatie maar je bent niet van plan om zomaar genoegen te nemen met elke leukerd. Mede dankzij Chuck Bass en Christian Gey hebben wij een bepaald verwachtingspatroon opgebouwd. Hierdoor stellen wij een hoge eisen aan een ander en dit verpest onze kansen in de liefde.

Zoektocht naar perfectie  

Liefde mag dan wel tot onze basisbehoeften behoren, maar met minder dan Mr. of Mrs. Perfect nemen wij vrouwen geen genoegen. Dit kan vervelend zijn, want zo wordt de keuze als maar kleiner en kleiner. Het wordt tijd dat wij onze hoge verwachtingen iets bijschaven. De kans op een leuke relatie gaat zo aan je voorbij als je blijft zoeken naar perfectie!

Dit is volgens vele vrouwen de omschrijving van de perfecte partner:

Een succesvolle partner met een goed gevoel voor humor. Hij/zij is hoger opgeleid en ouder dan jij zelf bent. Hij/zij moet een actieve en gezonde levensstijl hebben. Hij/zij is geïnteresseerd in cultuur en staat open voor nieuwe dingen. Daarnaast komen er ook nog een aantal fysieke eisen bij kijken, namelijk: hij of zij heeft een atletische bouw, een goed kapsel en gevoel voor stijl. Kortom, wij vrouwen zoeken letterlijk naar perfectie.

Onnodige eisen 

Als we het even heel realistisch bekijken zien we dat deze perfectie niet bestaat. Niemand is perfect, ook al krijgen we door de romantische films een ander idee. De volgende verwachtingen saboteren jouw zoektocht naar prince of princess charming het meeste;

Leeftijd

Leeftijd hoeft geen probleem te zijn. Zodra iemand op hetzelfde ‘level’ is en je een klik hebt maakt het niet uit of hij of zij nou ouder of jonger is dan jij. Het jaar waarin hij geboren is bepaalt niet hoeveel je van hem of haar houdt, dus hoeft dit ook geen issue te zijn.

Opleiding

We zien graag een man die hoger opgeleid is en een hoger salaris heeft dan wij. Maar guess what? Als jij het zo enorm belangrijk vindt dat je liefje hoger opgeleid is dan jij, beperkt dit de keuze enorm. Loosen up a bit!

Ons advies 

Maak het vooral niet te lastig voor jezelf. Dat je partner 100% voor jou gaat en om je geeft is het belangrijkste. Hij of zij wordt al snel beoordeeld op uiterlijk en intellect, terwijl er maar één vraag is die we eigenlijk aan onszelf moeten stellen. Maakt de ander mij echt gelukkig? Als het antwoord ‘JA’ is, verdient je crush een eerlijke kans!