Food

5 Instagram-accounts waar jij spontaan gezonder van gaat eten

Probeer jij ook elke maand weer opnieuw gezond te eten, maar zit jij standaard vrijdagavond weer met friet aan tafel en trek je op zaterdag wéér een zak chips open onder het motto: ‘Vanaf maandag ga ik écht gezond eten’. Oeps, hier maken wij ons vast allemaal wel eens schuldig aan. Bekijk daarom snel deze Instagram-accounts eens en geloof ons: hier ga je spontaan gezonder van eten.

1. Deliciously Ella
Hmm, komt de naam Deiliciously Ella jou bekend voor? Dat kan! Ella Mills heeft naast haar Instagram-account (met meer dan een miljoen volgers) ook verschillende boeken uitgebracht met fantastische recepten. Is een kookboek niks voor jou? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram-account waar ze haar motto zeker waarmaakt: working to make vegetables cool. Ik bedoel, het gerecht hieronder zegt al genoeg… Yum!

2. Foodheavenshow
Bij de naam ‘foodheavenshow‘ krijgen wij spontaan hoge verwachtingen. De twee ladies van de gelijknamige blog uploaden regelmatig heerlijke (en gezonde!) recepten met de mooiste foto’s waar wij spontaan van gaan watertanden. Hands up voor wie vanavond deze spring rolls gaat maken!

3. Pinch of Yum
Heb je écht zin in een vette hap en komt er praktisch niets anders in je op dan pizza en patat voor het avondeten? Stop. Volg dan nu Lindsay Ostrom van Pinch of Yum en je cravings naar pizza en friet verdwijnen gelijk. Wij krijgen spontaan honger door het bekijken van haar feed en het fijne is dat dit allemaal super gezond is. Wij zijn groot fan!

4. Sprouted Kitchen
Bij de naam ‘sprouted kitchen’ denken wij om eerlijk te zijn niet gelijk yum, maar denken wij eerder aan de groene spruiten van de supermarkt. Niets is minder waar, want Sara van Sprouted Kitchen maakt van elk gerecht (ook spruitjes) een feest. Good to know: de meeste recepten zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Hoef je dus geen fortuin uit te geven aan dure kruiden, oliën en andere moeilijke ingrediënten. 

5. Nourish Atelier
Als laatst belandden we op een Instagram-account met een prachtige feed en ook dit is een echt walhalla voor de foodlovers onder ons. Van taarten, tot burgers en ‘gezonde’ pizza’s, Nina weet van onze ongezonde guilty pleasures toch iets gezonds te maken and we love it. Deze pizza gaan wij dit weekend zeker uitproberen!

Beeld: iStock