Beauty

13 dingen die je alleen begrijpt als je piercings draagt

Een oorbelletje hier en daar maakt jou niets uit. Je hebt ze zelf ook en vindt het hartstikke mooi. In je oor, navel, neus en nog een paar andere plekken. Sommige mensen vragen je de oren van je kop waar je piercings hebt en of het pijn deed. Je hebt er ook bij die niks zeggen en alleen maar staren. Kunnen deze mensen niet gewoon een keer ophouden? Zo zijn er nog tig dingen die je herkent als je piercings draagt.

1. Mensen staren je aan
Sommige mensen kunnen een potje staan staren. Man, man, dat wil je niet weten. Wat is er nu zo gek aan een paar ringetjes in je oor? In het begin werd je hier nog een beetje ongemakkelijk van, maar nu staar je gewoon net zo hard terug. Zo, en nu klaar met die grapjes.

2. Mensen oordelen over je
Zonder ook maar één woord gewisseld te hebben, hebben mensen een oordeel over je. Dat je een stoere chick bent die haar woordje klaar heeft. Hoezo generaliserend?

3. “Deed het pijn?”
Uhmm… Ja, wat denk je zelf? Er wordt alleen maar een gaatje gemaakt in mijn huid, dat doet echt geen pijn.  

4. Voor een sollicitatie haal je ze er het liefst uit
Omdat mensen vaak hun oordeel klaar hebben over piercings, haal je wel eens je piercings eruit als je een sollicitatie hebt. Helaas is het soms nodig. 

5. Of ik het zonde vind van mijn gezicht?
“Ja, echt doodzonde. Vind het ook gewoon lelijk eigenlijk, maar toch zit mijn hele gezicht er vol mee.” Deze vraag is een tikkeltje aan de stomme kant, vind je niet?

piercing herkenbaar6. Denk je dat je ooit spijt krijgt?
Dat zien we dan wel weer, toch? En als dat zo is, dan haal je ze er gewoon uit en zie er niets meer van. 

7. Als je net een nieuwe piercing hebt laten piercen, heb je misschien een beetje spijt
Soms doet het serieus pijn en heb je hier nog dagen, beter gezegd, maanden last van. Je kunt maar op één oor slapen, omdat de ander pijn doet en zo rood is als een kreeft. Je moet er iets voor over hebben natuurlijk.

8. Het is verslavend
Als je de een hebt, wil je er zo snel mogelijk eentje bij. De pijn die je hebt geleden, ben je meteen vergeten en voordat je het weet, lig je alweer in de stoel voor de volgende. Een beetje tempo erin is nooit verkeerd.

9. “Zorg dat het niet gaat ontsteken”
“Neehee, gaat niet gebeuren.” Na die tien piercings die verspreid over je lichaam zitten, hoef je tegen jou niet meer te zeggen hoe dat moet. Wel fijn dat ze hun werk goed doen. 

10. Je bent een trendzetter
Jij hebt al een jaar geleden die ene piercing laten zetten en nu loopt iedereen er mee. Uh hallo, waar zijn die credits?!

11. Jij moet altijd met je vriendinnen mee
Als een vriendin na veel wikken en wegen besluit om een piercing te laten zetten, ben jij de persoon die haar handje vasthoudt. Als echte expert op het gebied van piercings, is dit ook gewoon jouw taak. 

12. Je bent altijd op zoek naar nieuwe sieraden
Jij loopt elke sieradenwinkel in, omdat je altijd wel een nieuw ringetje kunt gebruiken. Soms ben je zo’n knopje gewoon zat en is het tijd voor iets anders. 

13. Elke keer word je blij als je in de spiegel kijkt
In het begin was je misschien bang dat je op een gegeven moment uitgekeken zou zijn op die piercings, maar op de dag van vandaag ben je nog steeds razend enthousiast als je in de spiegel kijkt. Wauw, jij rockt die look. 

Beeld: iStock