Real life

Girls Issues #15: “Ik vind het moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken”

girls-issues-15

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik vind het moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken’

Vera (14) vindt het moeilijk om nieuwe vriendinnen te maken.

Beste Girlscene,

Ik zit eigenlijk al sinds vorig jaar met een probleem. Ik wist nooit helemaal wat het was, dus duwde het altijd maar een beetje weg. Nu weet ik wel wat het is en ik weet echt niet wat ik ermee aan moet. Ik ben nooit iemands eerste keus en voel met niet thuis in mijn klas. In de eerste en tweede klas zat ik in de klas met mijn vriendinnengroepje van de basisschool, maar we waren een beetje het ‘overblijversgroepje’.

Ik ben dus nooit echt de populairste geweest en eerlijk gezegd denk ik dat de mensen in onze klas ons groepje maar raar vonden. Toen trok ik me daar nog niet zoveel van aan, want ik had altijd mijn vriendinnen. Ik voelde me al wel een beetje tweede keus, aangezien mijn beste vriendin steeds het andere meisje koos en me aan de kant schoof met een ‘sorry’. Ik heb daar nooit iets van gezegd, omdat ik was bang om haar en dus ook mijn groepje kwijt te raken.

Nu ik in de derde klas zit en in een andere klas dan al mijn vriendinnen, zijn de zaken niet veel veranderd. Ik heb wel een groepje gevonden alleen het probleem is dat er maar één meisje van dit groepje dat me aardig vindt. Ze zijn anders dan ik ben en ik vind het lastig om vriendinnen met ze te worden.

Ook zit ik in de klas bij drie andere meisjes uit mijn oude klas. Zij waren toen een beetje de populaire types. Dat is niet zo’n groot probleem, maar ik zit wel vier uur bij hen in de klas, doordat ik Frans heb gekozen. Ik vind het moeilijk om hier vrienden te maken. Ik wil me gewoon thuis voelen in de klas en de echte ik laten zien. Iemand die niet verlegen is. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen? 

Xoxo Vera

Lees ook:
Girls Issues #14: ‘Hoe kom ik van mijn vettige haar af?’

Lieve Vera,

Wat vervelend dat je je niet thuisvoelt in je klas. Het is natuurlijk nooit leuk als je het gevoel hebt of dat tweede keus bent. Je zit in een nieuwe klas en dan wil je niets liever dan vrienden maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook als je niet verlegen bent, is dit een lastige klus. De beste manier om te laten zien wie je echt bent, is om er gewoon op af te stappen. Als jij tegen de andere meiden praat, praten ze vanzelf terug en dan komen ze erachter hoe leuk je bent en dat je helemaal niet verlegen bent. Probeer tijdens de les in de buurt van deze meiden te gaan zitten. Dat is alvast stap één. Tijdens de les wordt er natuurlijk gekletst, probeer je te mengen in het gesprek. Als jullie leuk aan het kletsen zijn, laat je merken dat jij ook van gezelligheid houdt. Probeer dit bij meerdere lessen te doen en als je het gewoon gezellig hebt met hen dan kan niet anders dat je wat vaker met hen optrekt. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je wel wat zelfvertrouwen nodig. Dit is niet van de een op de andere dag opgelost en heeft dus wat tijd nodig. Geef de moed niet op, want als je onze tips gebruikt, is de kans groot dat jij je snel thuis voelt in de klas.

Succes!

Liefs,
Girlscene

—————-

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​