Lifestyle

8 redenen waarom die eerlijke vriendin gewoon je beste vriendin is

Iedereen heeft die ene vriendin die zo nu en dan een beetje te eerlijk is. Je vindt het af en toe gemeen en soms heb je dan ook een pesthekel aan haar. Diep van binnen weet je dat ze het goed bedoelt en eigenlijk is het alleen maar goed dat ze haar mening geeft. Zo zijn er een heleboel redenen op te noemen waarom deze vriendin gewoon de beste is. 

1. Je vraagt om haar mening en deze krijg je ook
Je hebt een nieuw shirtje gekocht en bent door het dolle heen. Je laat het vol trots aan je vriendin zien en aan haar gezicht te zien, weet je al hoe laat het is. Het komt aan als donderslag bij heldere hemel. “Je vroeg toch wat je ervan vond?” Jup, en dat heeft ze maar al te goed laten merken. 

2. Ze komt altijd voor je op
Niemand die naar jou een nare opmerking durft te maken, want iedereen weet dat jij een vriendin hebt die niet op haar mondje gevallen is. Zij is de persoon die voor iedereen opkomt, ongeacht wie. 

3. Mensen vragen haar om advies
Dat ze eerlijk is, is niet altijd even prettig, maar je weet wel waar je staat. Daarom vragen al je vriendinnen haar om advies, omdat ze gewoon durft te zeggen wat ze denkt en dat ze het echt meent. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. 

eerlijke vriendin4. Ze is een heerlijke flapuit
Oké, soms gaat het iets te ver, maar meestal kun je er wel om lachen. Je vriendin gedraagt zich soms als een kip zonder kop en floept er allerlei dingen uit die jij nooit zou zeggen. Soms net iets te hard, zodat de verkeerde mensen het horen. Oeps. Nadenken voordat je iets zegt, is niet helemaal duidelijk voor die ene vriendin. 

5. Ze staat altijd voor je klaar
Jouw eerlijke BFF laat jou never nooit vallen. Ze staat altijd voor je klaar en dat maakt haar zo’n goede vriendin. Geen gezeur of gezeik dat ze moe is of geen tijd heeft. Andere vriendinnen hebben hier wel een handje van, maar zulke dingen hoor je haar nooit zeggen. 

6. Ze is altijd recht door zee
Gewoon zeggen waar het op staat en geen gekke dingen er omheen. Je hebt van die vriendinnen die uren wikken en wegen, maar zij weet precies vanaf het eerste moment wat je het beste kunt doen en dat laat ze maar al te graag merken. Gelukkig iemand die knopen doorhakt.

7. Ze zegt altijd ‘als ik eerlijk ben…”
Dit zinnetje rolt regelmatig over haar tong. Misschien is het niet wat je eigenlijk wilde horen, maar je weet wel meteen waar je staat. Is ook iets van te zeggen toch?

8. Je weet precies wanneer ze baalt
Iemand die niet doorloopt of een kassa waar een lange rij staat, jij weet precies als ze hiervan baalt. De nodige vloekwoorden komen uit haar mond en je ziet hoe ze zich opfokt. Eigenlijk vind je het hartstikke grappig, zolang andere mensen haar maar niet horen, want dan schaam je je toch wel een beetje.  

Beeld: iStock