Food

Steel jij eten van anderen? Dan is dat een teken van liefde

Pik jij ook wel eens een frietje mee? Proef jij het liefst in een restaurant alle gerechten van je tafelgenoten? En steel jij stiekem wel eens een stuk chocolade tot grote ergernis van je huisgenoten? #Guilty? Oeps! Goed nieuws, terwijl de meesten dit ab-so-luut niet waarderen, is dit eigenlijk gewoon een teken van liefde. Lees hier waarom.

Jep, ook wij stelen wel eens een frietje van andermans bord en ook wij proeven graag jouw dessert, want je twijfelde nog zo tussen deze twee! Wij weten dat heel wat meiden dit stiekem ook doen, maar dat er ook een grote groep is die slachtoffer is van deze slechte gewoonte. Ehh, sorry not sorry? 😉

Goed nieuws voor iedereen die graag ‘één hapje’ van een ander proeft of stiekem wel eens iets uit de koelkast van je huisgenoot steelt. Volgens wetenschappers is dit namelijk een teken van liefde, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society. Als je eten deelt, gaat het hormoon ocytocin omhoog en dit zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met deze persoon.

Het bewijs is hier, want dit onderzoek is namelijk getest op een groep chimpansees. Het gedrag van de dieren die eten delen en het gedrag van chimpansees die geen voedsel delen werden met elkaar vergeleken en wat bleek? De apen die samenwerkten kregen meer kinderen dan de dieren die niet samenwerkten.

Beeld: iStock | Bron: Unilad.co.uk