Lifestyle

12 dagelijkse bh struggles die elk meisje herkent

We kunnen niet mét en niet zonder ze: bh’s. Toch is er niets fijner dan na een lange dag werken de meiden te bevrijden en je bh uit te trekken. Of je nu een flinke boezem hebt, of een wat kleine cup; bh’s zijn de horror. Toch blijven we ze elke dag braaf dragen, wat voor een heleboel struggles zorgt. Wij zetten twaalf problemen onder elkaar die (helaas) elk meisje herkent.

1. Het is wetenschappelijk bewezen dat geen één borst hetzelfde is. Dus ook jouw linker- en rechtervriendin zijn compleet verschillend. Dit kan aardig wat problemen opleveren tijdens het shoppen… Net op het moment dat je denkt de perfecte maat gevonden te hebben steekt één van jouw borsten er een stokje voor.

2. Voor meiden met een wat vollere boezem is het vinden van de juiste bh een Olympische sport. De verkoopster komt alleen met modellen die nog sekslozer zijn dan je oude buurvrouw. Jij wil met jouw cup ook gewoon een sexy model met kant, maar dit lijken de winkelketens niet te begrijpen..

3. Shoppen voor bh’s met een kleinere cup een eitje? Think again! Het hebben van een kleinere cupmaat staat niet gelijk aan succes bij het shoppen van bh’s. Je wil natuurlijk wel dat je bh je iets extra’s geeft en niet zorgt voor en gat tussen je borsten.

4. Wanneer je ein-de-lijk ‘denkt’ de perfecte bh gevonden te hebben merk je dat hij super goed zichtbaar is door je kleding heen. Begrijp ons niet verkeerd, een stukje kant hier en daar is echt geen probleem, maar we hoeven niet onze tepels aan de rest van de wereld te laten zien. 😉

5. De grootste grap is misschien wel de strapless bh. Serieus, voor wie werkt deze bh? Het houdt je borsten niet op zijn plaats (ooit geprobeerd te rennen met een strapless bh?), de bh zakt constant af én je borsten zien eruit als één grote borst. Maar even serieus: hier kunnen we dus helemaal niets mee.

6. Niet alleen de vorm van de bh is een probleem an sich, maar ook de bandjes van de bh zijn verschrikkelijk. Ze zitten of te los, of te strak. Argh!

7. Zitten je bandjes voor de verandering eens een keer lekker strak, dan heb je aan het einde van de dag gegarandeerd rode strepen op je schouders. Wanneer je ’s avonds je bh uittrekt dan valt er (letterlijk en figuurlijk) een last van je schouders.

8. Hoe vaak je je bh moet wassen blijft één groot raadsel… Mama? (Psst: zo vaak moet je eigenlijk je bh’s wassen)

9. Misschien het aller, allervervelendste van een bh is het grote kriebelige label. Je wil snel je nieuwe bh aantrekken en voelt meteen dat akelige ding. Afknippen is geen optie want die kriebelt hij nóg meer. Quelle horreur!

10. Het moment dat je bh het begeeft en de beugel in je borst prikt. Au.

11. Je bent zover en besluit te investeren in een paar goede bh’s die je va-va-voom bosten geven. Toch is het even slikken wanneer je af gaat rekenen. Waarom. Zijn. Bh’s. Zo. Duur.

12. En dan is ook nog de regel: hoe minder stof, hoe duurder de prijs.

Beeld: iStock