Lifestyle

Hoe overleef ik: het kerstdiner bij de schoonfamilie

“It’s the most wonderful time of the year”. Ja, dat zal wel, maar bij je schoonouders is het meestal toch niet zo ‘wonderful’ als je zou willen. De plicht roept en je moet toch echt aanschuiven bij het kerstdiner met zijn ooms, tantes, neefjes, nichtjes, opa en oma. Pff… Je ziet er als een berg tegenop, dat wordt echt even op de tanden bijten. Jij gaat eten bij je schoonfamilie en zo pak je dit aan. 

1. Klem je niet vast aan je vriend
Laat zien dat je een ‘strong independent woman’ bent, dus loop niet als een hondje achter je vriend aan. Praat gezellig met de familie en ga mee verstoppertje spelen met zijn kleine neefje.

eten schoonfamilie 
2. Wees enthousiast

Als ze vragen of je meedoet met een spelletje dan zeg je natuurlijk vol enthousiasme ‘ja’. Duuhh, jij houdt van spelletjes. Een beetje competitie op Tweede Kerstdag moet altijd kunnen. Ook al houd je niet van spelletjes, dan raden wij je toch aan om even gezellig mee te Rummikuppen. Je hoeft dit maar één keer in het jaar te doen, dus accepteer het maar gewoon. 

3. Wees voorbereid
Zorg dat je een beetje voorbereid de woonkamer binnenstapt bij de tante van je vriend. Wees op de hoogte wat er speelt binnen de familie. Zorg dat je alle namen kent, oriënteer je een beetje op wat iedereen doet in het dagelijks leven en dan moet het wel goedkomen. Op deze manier laat je ook een goede indruk achter en kom je geïnteresseerd over. Dat moet je hebben, toch?

4. Kom niet met lege handen
Natuurlijk heb jij ook de keukenprinses uitgehangen en kom je met heerlijke bruschetta aanzetten. Laat zien dat je moeite gedaan hebt. Desnoods koop je een kleinigheidje voor de familieleden. Doe in ieder geval iets waarmee je een goede beurt maakt bij zijn familie. 

5. Help mee
“Zal ik even helpen?” Dat is de magische vraag van deze avond. Met alle liefde en plezier ruim jij de tafel op en doe je ook nog de afwas. “Wat is het toch een aardige, behulpzame meid die onze Joop aan de haak heeft geslagen, vind je niet?” Zo denken ze over jou, niet meer, niet minder. Die heb je in de pocket!

6. Outfit
Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Ga niet de hele tijd met je handen aan je haar zitten en draag zeker niet teveel make-up. Oefen je look van tevoren, zodat je zeker weet dat het gaat lukken. Draag vooral waar jij je comfortabel in voelt, want dan straal je dat ook uit. 

Beeld: iStock | Bron: elle.nl, cosmopolitan.com, glamour.nl