Beauty

Dit meisje verfde haar wenkbrauwen en het ging he-le-maal mis

Je wenkbrauwen een tintje donkerder verven, dat kan geen kwaad. Dat is wat de 16-jarige Tylah Durie dacht. Dat heeft de tiener geweten. In plaats van prachtige wenkbrauwen, kreeg ze iets totaal anders. Tylah deelt foto’s van het verschrikkelijke resultaat om anderen te waarschuwen. 

Op het eerste gezicht lijkt wenkbrauwverf onschuldig, maar het heeft er wel voor gezorgd dat de tiener uit Australië bijna blind werd. Tylah kreeg een enorme allergische reactie op de verf, wat chemische brandwonden en gigantische zwellingen rond haar ogen veroorzaakte.

De wenbrauwen van de tiener begonnen al minuten na het aanbrengen te jeuken. Haar gezicht zwelde op en haar ogen traanden. De huid rondom haar wenkbrauwen werd rood en ze kreeg zelfs blaren. Ook vielen haar wimpers uit. 

De volgende dag kon Tylah vrijwel niks meer zien door de allergische reactie. “Mijn ogen waren zo groot als ballonnen, ik huilde en schreeuwde het uit,” zegt ze tegen de Britse Metro. “Het voelde eerst alsof er zand in mijn ogen werd gegooid, daarna kwam er een prikkende pijn alsof er scheermesjes in mijn wenkbrauwen staken.” Het was duidelijk: dit is niet goed. Tylah werd opgenomen in het ziekenhuis waar de allergische reactie werd behandeld. 

De dokter zegt dat ze een zeldzame allergische reactie heeft gehad. De kans is niet groot dat jou hetzelfde zal overkomen, maar het is belangrijk om altijd eerst te testen of je niet allergisch bent voor de verf. Better safe than sorry!

Let op: schokkende beelden!

Beeld: iStock