News

Eindelijk: de menstruatiecup is vanaf nu te koop in déze winkel

 

Heb jij al van de menstruatiecup gehoord? Het is een alternatief voor tampons en maandverband, en wordt steeds populairder. Veel meiden vinden de menstruatiecup heel fijn; je kunt ‘m 12 uur laten zitten, doorlekken is verleden tijd en het is super goedkoop doordat je ‘m kunt hergebruiken. De menstruatiecup kon je eerder alleen online bestellen, maar hij is vanaf nu ook verkrijgbaar in een Nederlandse winkel!

De menstruatiecup wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Het is misschien even wennen als je ‘m voor het eerst inbrengt, maar daarna willen veel meiden niet meer terug. Hieronder lees je meer over de menstruatiecup en de voordelen daarvan. 

Goed nieuws: de menstruatiecup is nu niet alleen te bestellen, maar ook te verkrijgen in de winkel! Kruidvat verkoopt de OrganiCup. En nog beter nieuws, hij is nu in de aanbieding voor 19,99 in plaats van 21,95!

Wat is een menstruatiecup?

De menstruatiecup is een kelkje van kunststof dat in de vagina aangebracht wordt om mensturatiebloed op te vangen. De cup is al meer dan 20 jaar op de markt. De cup is meestal gemaakt van rubber, siliconen, kunststof of latex en je brengt hem opgevouwen je vagina in. Er bestaan verschillende maten. Als je nog geen kinderen hebt gehad en jonger bent dan 30 jaar kun je gebruik maken van een kleinere menstruatiecup. Als jij van jezelf hele strakke bekkenbodemspieren hebt (en ze dus lastig kan ontspannen) kan een softcup fijner zijn voor jou dan een menstruatiecup van kunststof. 

Wat zijn de voordelen? 

– Je vagina blijft meer in balans omdat de cup alleen het bloed opvangt en geen vaginaal vocht absorbeert, in tegenstelling tot een tampon. Je kunt een schimmelinfectie oplopen door tampons, omdat tampons het vaginaal vocht dat je beschermt tegen infecties óók absorbeert.
– De menstruatiecup kun je hergebruiken. Week ‘m eerst in heet water voordat je hem opnieuw inbrengt.
– Hierdoor bespaar je geld en denk je aan het milieu. 
– Je kunt de softcup niet vanaf de buitenkant zien, dus kun je hem inhouden wanneer je gaat zwemmen, naar de sauna gaat of gaat sporten.
– De menstruatiecup kan niet ‘omvallen’, hij gaat lekken als het cupje vol is.
– Je kunt de menstruatiecup tot 12 uur inhouden.

Beeld: iStock