Lifestyle

9 dingen die je begrijpt als je doodsbang bent voor spinnen

Jij raakt in paniek als je het in een hoekje op het plafond ziet zitten. Die vieze, harige achtpoot bezorgt jou nachtmerries. Jij weet niet hoe hard je moet gillen als er weer eentje voorbij kruipt. Spinnen moeten in jouw ogen uitsterven en je snapt niet dat er mensen op deze aarde bestaan die geen vin verroeren als ze er eentje zien. Jij bent precies het tegenovergestelde en daarom weet jij precies waar wij het over hebben. 

1. Je snapt niet dat mensen spinnen durven aanraken
Uuh hallo?! Spinnen zijn dodelijk, sommige dan. Maar toch, het is niet mogelijk dat iemand het aan kan als er een harige spin over zijn arm paradeert.  

2. Spinnen hebben haren op hun poten en dat is walgelijk
Heb je ooit die haren gezien? Om in te vlechten zijn ze, heel vies. Ze kunnen er niets aan doen, maar charmanter worden ze er niet op. 

3. Ze bezorgen je een hartaanval
Hoe vaak gebeurt het niet dat jij gillend wegrent? Dan zit er weer zo’n zwart monster in de keuken, dan weer in de woonkamer boven de televisie en in het ergste geval komt er eentje naar beneden via een draadje. Recht voor je gezicht. En of dat even schrikken is, poooh. 

4. Kostbare tijd gaat verloren
Voordat jij al die schurken te pakken hebt ben jij een aantal klokuren verder. Allemaal kostbare tijd die jij heel nuttig had kunnen besteden. Handschoenen, ontsmettingsmiddel, een ladder, emmer en een bezem moet jij voor de dag halen om het klusje ‘project spider’ te klaren. 

spinnen haters5. Je zicht wordt verpest
Niet alleen dat die beesten oerlelijk zijn, maar als het vriest, zie jij overal bevroren spinnenwebben. Het ergste is: je ziet wel het web, maar geen spin. Wat heb je er toch een hekel aan als deze boefjes verstoppertje spelen. 

6. Slapeloze nachten
Jij raakt uitgeput. Beter is dit niet te omschrijven. Mentaal en fysiek ga je gewoon achteruit door die spinnen. Voordat jij gaat slapen, moet je eerst je slaapkamer grondig inspecteren op spinnensporen. Wanneer je er eentje hebt gevonden, kruipt hij snel weg en is hij spoorloos verdwenen. Je zoekt nog in alle hoeken en gaten, maar helaas, geen spin die jij een draai om zijn oren kan geven. Je doet geen oog dicht en zo gaat het elke nacht. 

7. Je haat Halloween
Wanneer word je nog meer geconfronteerd met spinnen dan met Halloween? Voor de ramen, in taartjes, snoep en noem het maar op. Mensen vinden het blijkbaar grappig om iedereen op te zadelen met die vuile beesten. 

8. “Het is maar een spin”
Het is MAAR een spin?! Kun jij even ophouden alsjeblieft? Zoveel mensen heb je dit al horen zeggen, maar hier kun je met je gezonde verstand echt niet bij. Spinnen zijn vies en je wil er niets mee te maken hebben. 

9. Een spin is nooit alleen
Dit wil je maar niet geloven, maar toch blijven mensen het zeggen. Keer op keer slaat de paniek toe en blijf je maar piekeren. “Waar kan de andere dan zitten? Hoeveel zouden het er zijn?”

Beeld: iStock | Bron: cosmopolitan.com, sgxl.nl, buzzfeed.com