Lifestyle

Het studentenhuis van: Laura

In ‘Het studentenhuis van’ gaat Girlscene op bezoek bij de leukste studentenhuizen om de studentenkamer van een Girlscene-lezeres in de spotlight te zetten. Hoe ziet jouw studentenleven eruit en nog interessanter: hoe heb je als arme student je stekkie ingericht? Deze keer zijn we op bezoek bij Laura. Zij woont op kamers in Eindhoven en laat ons zien hoe het er bij haar aan toegaat. 

Vandaag zijn we beland in Eindhoven om het studentenleven van Laura onder de loep te nemen. Ze wacht ons op en wil maar al te graag haar paleisje aan ons showen. Laura woont boven een tweedehands winkel en haar studentenhuis bestaat maar liefst uit drie verdiepingen. Wij zijn ontzettend benieuwd hoe Laura haar leven eruitziet. Wij kunnen niet wachten om haar wilde studentenverhalen te horen. 

studentenkamer laura

“Ik ben Laura, 19 jaar en sinds anderhalf jaar woon ik op kamers in Eindhoven. Ik studeer grafisch design aan het Sint Lucas in Eindhoven. Het is een creatieve opleiding waar je veel bezig bent achter de computer met filmpjes maken, foto’s bewerken, maar ook reclames bedenken en uitwerken. Superleuk dus. Oorspronkelijk kom ik uit een dorp niet ver van Eindhoven vandaan, maar ik wilde graag het studentenleven op en top meemaken, dus vandaar dat ik op zoek ging naar een kamer in een studentenhuis. Ik schreef me in op Kamernet en de zoektocht kon beginnen. Ik ben naar verschillende hospiteeravonden geweest en uiteindelijk ben ik hier beland. Mijn kamer is vijftien vierkante meter en het voelt echt als mijn eigen plekje. Voordat ik in deze kamer kwam, was het één grote ravage, dus de handjes moesten uit de mouwen worden gestoken om hier iets moois van te maken. Mijn meubels en alle andere tierelantijntjes komen voornamelijk van Ikea en Primark. Het kostte even tijd, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. “

studentenkamer laurastudentenkamer laurastudentenkamer laura
studentenkamer lauraDe studentenkamer van Laura

studentenhuis lauraDe gang

studentenkeuken laura
studentenkeuken lauraGezamelijke studentenkeuken

dakterras laura
Dakterras

“In totaal wonen we met achttien studenten in dit huis. Dit is verdeeld over drie verdiepingen. We hebben het meeste contact met onze eigen verdieping en deze bestaat uit drie jongens en drie meiden. Als ik thuis ben, staat mijn deur altijd open, dus dan lopen er regelmatig huisgenoten binnen om gezellig een praatje te maken. Schoonmaken is een beetje een dingetje in ons huis. We hebben al veel geprobeerd, maar nu is de regel: als iets te vies wordt, ga je maar poetsen. Ik denk dat dit bij veel studenten bekend in de oren klinkt. We eten ook vaak samen in onze gezamelijke keuken. Elke dag kookt iemand anders, dus dan is het eten wat de pot schaft. Meestal zijn dit makkelijke eenpansgerechten, maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Dit is altijd ontzettend gezellig, want meestal wordt er nog nagetafeld onder het genot van een drankje. Als het mooi weer is, zitten we op ons dakterras. Het is natuurlijk een ideaal alternatief als je geen tuin hebt. In de zomer wordt regelmatig de barbecue aangestoken en dan chillen we hier met het hele huis tot in de late uurtjes. Wij hebben ook een kelder die bedoeld is om fietsen te plaatsen, maar daarnaast worden hier regelmatig feestjes gehouden. Er staat een bankstel, onze zelfgemaakte ‘bar’, een biljarttafel en natuurlijk een koelkast met bier. Meer heb je niet nodig toch?”

studentenkamer laura
“Mijn huisgenoten nodigen vaak vrienden van hun studentenvereniging uit bij ons in de kelder. Hartstikke gezellig natuurlijk. Zelf heb ik geen extreem wild studentenleven. Ik zit niet bij een vereniging of een dispuut. In het weekend komen mijn vriendinnen vaak langs en dan gaan we stappen op Stratumseind. Dit is een lange straat met alleen maar kroegen, dus daar kom je de avond wel door. Daarom is Eindhoven zeker een leuke studentenstad. Het is geen Utrecht of Amsterdam, maar als student heb je hier echt wel de tijd van je leven. Er studeren vooral jongens, omdat er veel technische opleidingen zijn in Eindhoven. Jullie snappen wel dat ik dat zeker niet erg vind, haha. Ik heb het onwijs naar mijn zin hier en ik raad het iedereen aan om op kamers te wonen, want dan word je pas écht zelfstandig. Je leert een hoop mensen kennen en dit is echt iets wat ik nooit had willen missen.”

Wil jij ook aan ons laten zien hoe jouw studentenhuis eruitziet en hoe je jouw kamer hebt ingericht? Of vind je het leuk om zelf foto’s te maken? Wacht dan niet langer en stuur een mail naar info@girlscene.nl en wie weet staan wij binnenkort voor jouw deur.