News

Shocking: Studente invalide na inhaleren van lachgas

Lachgas nemen tijdens een feestje, kan niet zoveel kwaad toch? Dat dacht een studente uit Australië ook. Ze had zoveel plezier in het nemen van lachgas, dat ze elke gelegenheid aangreep om het te gebruiken. En dat heeft ongekende gevolgen gehad. Inmiddels kan de studente nauwelijks lopen en is ze voor de rest van haar leven invalide. Lees verder voor haar bizarre verhaal. 

Invalide

De 20-jarige studente heeft een hoge prijs betaald voor een paar leuke avonden. Ze had zoveel plezier in het gebruik van lachgas, dat ze maar liefst  360 lachgascapsules gebruikte in een week tijd. Dat is heel extreem, maar het laat ook zien hoe gevaarlijk lachgas kan zijn. De studente is dankzij lachgas invalide geworden. Haar ruggenmerg is zo erg beschadigd, dat haar leven nooit meer hetzelfde is. De studente zit momenteel in een revalidatietraject waar ze weer moet leren lopen. Op dit moment lukt het lopen nog niet goed. Volgens de dokters is het nog maar de vraag of de Australische studente ooit nog herstelt. 

Waarschuwing

Het verhaal van de Australische studente is een extreem voorbeeld, maar laat het een waarschuwing zijn. Over de gevolgen van lachgas is nog weinig bekend, vooral niet op lange termijn. Er is weinig onderzoek gedaan naar de effecten van een kort zuurstoftekort in de hersenen van jonge mensen. Dat is de reden waarom dokters waarschuwen voor de party drug. Het lijkt onschuldig, maar het kan verkeerd aflopen.

* Dit artikel verscheen eerder op Girlscene in 2017.

Beeld: iStock | Bron: Nbc Australia, Metro Holland