Food

9 momenten die alleen échte pizza lovers kennen

It’s all about pizza. Alles maakt jouw leven compleet als er pizza aan te pas komt. Als avondeten, late night snack of gewoon als je even trek hebt. Pizza komt altijd op het goede moment. Gelukkig zit er veel groenten op, dus dat maakt het lekker verantwoord. Oké, misschien is het niet erg gezond, maar toch is pizza life. Op elk moment van de dag maak je jou bij met die ronde Italiaanse lekkernij.

1. De perfecte avond voor jou bestaat uit eh, pizza
Niks drankjes in de kroeg. De perfecte zaterdagavond bestaat voor jou uit een fles wijn en een goed stuk pizza. Het liefst bestel je er meteen drie, want dan heb je voor morgenochtend ook nog iets. Jij kijkt jouw favoriete serie met in je ene hand een glas wijn en in de ander een stuk pizza Hawaï. Zo kom jij de avond wel door. 

2.  Pizza is het antwoord op alles
Weet je nog vroeger als je een kinderfeestje had? Wat ging je dan meestal doen? Juist ja, pizza’s maken. Het was middagvullend en daarnaast was het avondeten ook meteen geregeld. Alle kindjes sprongen een gat in de lucht, want pizza, hell yeah. Een familiedag? Dan wordt er sowieso rond een uurtje of zes pizza besteld, want het is makkelijk en iedereen vindt het lekker. 

pizzaobsessie oplossing3. Een avondje uit eindigt met…
Pizzalalaaa. Het is tegen een uurtje of vier en je hebt gewoon zin in een vette hap. Geen beter excuus om een pizza te bestellen. Dan vraagt je vriendin ook nog om er samen eentje te delen. Uh hallo, die is gek, dat eet ik makkelijk in m’n eentje op hoor. 

4. Altijd meer kaas
“Twee pizza’s Quattro Formaggi met extra kaas graag.” Kaas moét op pizza. Zonder kaas geen pizza en hoe meer hoe beter. Onbeschaamd vraag je of je meer kaas mag. Nou ja, vragen, je kunt het beter beschrijven als ‘bevelen’. 

5. Uiteten zonder pizza is geen uiteten
Als je moeder zegt dat jullie gezellig met het gezin gaan uiteten, kijk jij eerst of ze ook pizza’s serveren. Jij haalt pas adem als je ziet dat ze op z’n minst een pizza margherita uit de oven halen. Als dat niet het geval is, wordt het echt een ander restaurant. Desnoods ga jij bij Domino’s om de hoek zitten. You don’t care. 

6. Je deelt je liefde met je BFF
Niet alleen jij bent stapelverliefd op pizza, maar je BFF deelt samen jou deze liefde. Jullie spreken regelmatig af om te genieten van de ene naar de andere pizza en jullie krijgen er maar geen genoeg van. Filmpje erbij en de avond kan niet meer stuk. 

7. Killerbody komt niet voor in jouw woordenboek
Die killerbody kan jou gestolen worden. Als je moet kiezen tussen de hele dag op water en sla leven of regelmatig een pizza naar binnen schuiven, is voor jou de keuze snel gemaakt. 

8. Dat moment wanneer je de pizzadoos opent
Je hebt trek en wanneer die heilige doos voor je ligt, begin je al te watertanden. Als je het openmaakt komt die goddelijke walm je tegemoet en één ding is zeker: jij bent in de wolken. Je pinkt een traantje weg als je ziet hoe de gesmolten kaas blijft kleven als je een pizzapunt pakt en vervolgens weet je niet hoe snel je je tanden erop moet zetten. 

9. Openingszinnen
Jij kent de beste openingszinnen met pizza en het werkt altijd. Wat je allemaal wel niet te danken hebt aan je pizzaobsessie. “Mijn liefde voor jou is groter dan voor pizza.” Oké, misschien niet helemaal waar, maar dat moet je maar even achterwegen laten.  

Beeld: iStock

Must reads 👀