Lifestyle

Dit gebeurt er met zeepjes in hotels nadat jij de kamer hebt verlaten

Je overnacht in een hotel en waar jij intens gelukkig van wordt, zijn die zeepjes en flesjes shampoo die in de badkamer speciaal voor jou klaarliggen. Die neem je lekker mee naar huis, zodat de voorraad aangevuld kan worden. Geef toe: eigenlijk doe je hier helemaal niets mee en liggen die flesjes alleen maar te verstoffen in de kast. Hebben we gelijk of niet? Misschien is het beter om deze zeepjes de volgende keer te laten liggen en dit is waarom. 

De bekende zeepjes in hotels zijn een must voor jouw overnachting. Voor je jouw kingsize bed inkruipt, neem je nog even een warme douche onder het genot van die heerlijke shampoo. Je laat ze liggen in het hotel, maar negen van de tien keer stop je ze in je koffer, want je gaat ervan uit dat ze anders in de kliko belanden. Maar beste mensen, zet deze gedachte uit je hoofd. Deze zeepjes worden voor hele andere doeleinden gebruikt en dit had je niet verwacht. 

zeep in hotelClean the World is een bedrijf dat al deze zeepjes inzamelt en geeft aan arme landen in de wereld. Hygiëne is erg belangrijk en dat is in veel landen nog een probleem. Voor ons is het vanzelfsprekend om onze handen met zeep te wassen, maar dat is lang niet in elk land het geval. Als er gezorgd wordt voor meer hygiëne in sommige landen, dan kunnen er veel mensen geholpen worden. 

Shawn Seipler, de directeur van Clean the World kwam met dit idee, omdat hij de verspilling van al die zeepjes zonde vond. Hier moest iets mee gebeuren en tadaa… Daar was Clean the World. Zo makkelijk gaat het.  

Alle zeepjes in hotels worden verzameld en gesmolten en hier worden nieuwe zeepjes van gemaakt. Clean the World zorgt ervoor dat deze nieuwe zeepjes worden opgestuurd naar landen die het echt nodig hebben. Dit is toch een prachtig voorbeeld van recycling? 

Wil je meer weten over dit project van Clean the World? Bekijk dan vooral het filmpje hieronder. 

Watch on YouTube

Beeld: iStock | Bron: cleantheworld.org, ladbible.com