Health

Bewezen: je sport beter samen met een vriendin

Je voelt je niet zo lekker, het regent buiten of je bent te moe: een excuus om niet te sporten is zo gemaakt. Wil je deze zomer toch lekker fit zijn, bel dan een vriendin op. Niet om te gaan lunchen, maar om jullie samen in het zweet te werken. Onderzoek wijst namelijk uit dat jouw bestie de sleutel is tot een fitte body!

Hoewel de zomer eraan komt, is de motivatie om naar de sportschool te gaan vaak ver te zoeken. Dat geeft ook niets, want sporten móét niet, laten we dat voorop stellen. Toch is het wel goed voor je om regelmatig lekker actief bezig te zijn, of dat nu in de sportschool is of lekker buiten. Toch is jezelf hiervoor motiveren soms nog wel lastiger dan een wiskunde-examen. Gelukkig hebben wij nu goed nieuws en je bestie is erbij betrokken!

sporten vriendinnen

Bewezen: je sport beter samen met een vriendin

Je hoeft jezelf namelijk niet te motiveren om te sporten, jouw bestie kan je daarbij helpen. Een onderzoek in opdracht van Virgin Active wijst uit dat sporten met een vriendin beter werkt dan alleen sporten. Ze keken naar de workout-gewoontes van 1000 vrouwen, de ene helft sportte alleen en de andere helft met een vriendin.

Wat blijkt? Vriendinnen die samen sporten verbranden meer calorieën, trainen langer én bezoeken de sportschool vaker. 64% van de vrouwen die samen sporten, doen meer hun best dan wanneer ze alleen sporten. 31% geeft zelfs aan dat vriendinnen de motivatie zijn om fit te blijven. Je herkent het vast ook wel: als je met een vriendin hebt afgesproken om samen te sporten, zeg je minder snel af dan wanneer je alleen gaat. 

Dus, waar wacht je nog op? App je vriendinnen en ga voor die killer body! 

Beeld: iStock | Bron: virginactive.co.uk