Lifestyle

Zo herkenbaar: dit speelgoed lag vroeger bij jou in de speelgoedkist


Het is al eeuwen geleden dat jij voor het laatst die grote speelgoedkist openmaakte. Elke dag op school kon jij niet meer wachten totdat je om kwart over drie op je fietsje naar huis mocht om dat grote Playmobil dorp te maken. Nu staat deze heilige kist onder het stof op de zolder en kijkt niemand er meer naar om. In dit artikel komt jouw jeugdsentiment boven drijven. 

furby speelgoed
Furby
Wauw, wat een beest was dat zeg. Je praatte eindeloos tegen dit ding en af en toe kreeg je wat gebrabbel terug. Moeders mooiste was hij zeker niet, maar toch kon je niet zonder. 


 

playmobile speelgoedkist

Playmobil
Alles van Playmobil vond je geweldig. Het ziekenhuis, de bakker en het zomerhuis. Je had het allemaal. Uren deed je erover om het op te bouwen en als het klaar was om mee te spelen, zat je in een fantasiewereld. Hoe meer Playmobil, hoe beter. 


 

barbies speelgoed

Barbies
Wat was je als meisje zonder Barbies? Het liefst kroop je in de huid van deze prachtige dames. Je speelde de mooiste sproojesverhalen met de andere Barbie beauty’s en ze waren allemaal verliefd op Ken. 


 

Rubiks-kubus speelgoed

Rubiks-kubus
Het kostte even tijd, maar na even oefenen loste jij dit spelletje binnen twee minuten op. Of misschien toch niet… Je draaide maar wat rond met dat blok en hoopte dat de wonderen de wereld nog niet uit waren. Helaas, hoe graag je het ook wilde, het lukte gewoon niet. Daarom dat deze na een tijdje onderin de kist belandde. 


view master speelgoed

View master
Het was wonderbaarlijk dat zo’n lelijk ding, zulke mooie plaatjes tevoorschijn toverde. Je had een schoenendoos vol met van die rondjes die je bovenin stopte en vervolgens genoot je intens van de prachtige plaatjes. 


twister speelgoed

Twister
Dit spel heb jij oneindig vaak gespeeld in jouw kindertijd. Elke nacht schrik je nog wakker omdat je een stem “linkervoet op blauw, rechterhand op rood” hoort zeggen. Ondanks dat je meer naast de mat stond dan erop, was dit spel geweldig. 


Tamagotchi

Tamagotchi
Iedereen had een Tamagotchi en je verzorgde het als je eigen baby. Er kwam een diertje uit een ei en toen aan jou de taak om deze op te voeden. Zo leuk en dat vonden jouw juffen en meesters ook. 


pokemon kaarten

Pokémonkaarten
Weet je nog die tijd dat iedereen plotseling geobsedeerd was door Pokémonkaarten? Ook al was je niet eens zo’n diehard  fan van Pokémon, die kaarten moest en zou jij hebben. Samen met je vriendjes ruilde je die kaarten tot in den treure. Weet je ook nog dat ermee gegooid werd? Diegene die de kaart het verst kon gooien, mocht ze allebei houden. Hoe krijg je het toch verzonnen? 


knikkers speelgoedKnikkers
Bonken, reuzen, beren en mini’s. Ze waren er in alle soorten en maten en in de pauze op school wist jij niet hoe snel je jouw knikkerzakje tevoorschijn moest toveren. Je ging de uitdaging aan met je vriendjes en als je een paar bonken had gewonnen, kon jouw dag niet meer stuk. 

Beeld: iStock, BrunoPress