Beauty

9 dingen die jij verkeerd doet tijdens het reinigen van je gezicht

Je gezicht wassen: het lijkt zo makkelijk. Voordat je gaat slapen wat water in je gezicht gooien en klaar is Kees. Helaas, zo makkelijk gaat dat niet. Er komt veel meer bij kijken als je je gezicht reinigt. Het moet natuurlijk wel goed gebeuren, want je wil allesbehalve een snoet vol pukkels. Waarschijnlijk zijn er een aantal dingen die toch nog fout doet tijdens het wassen van je gezicht. Girlscene heeft de instinkers voor je uitgezocht. Vanaf nu wordt jouw gezicht perfect gereinigd. 

1. Je reinigt niet voordat je gaat slapen
Of je make-up draagt of niet, reinig altijd je gezicht voordat je gaat slapen. Door de dag heen komt je gezicht met allerlei stoffen in aanraking en dat blijft op je huid zitten. Die wil je er toch wel af hebben voordat je de hele nacht met dat gezicht in je kussen ligt. 

2. ‘s Morgens reinig je je gezicht niet
Niet alleen ‘s avonds reinigen is belangrijk, maar ook als jij ‘s morgens uit de veren komt, moet je je gezicht wassen. Op je kussen zitten allerlei stofjes, dus na een nacht snurken is jouw gezicht niet meer zo schoon als dat het geweest is.

3. Je verwijdert make-up met je fase wash
Make-up verwijder je met make-up reiniger of micellair water en niet met je face wash. Reinig je gezicht dus eerst met een make-up reiniger en gebruik vervolgens nog je face wash

huidverzorging4. Je gebruikt de verkeerde reiniging
Je wast je gezicht met een gel die is bedoeld voor een droge huid en jij hebt zelf een vette huid. Dat gaat natuurlijk niet lekker samen, dus het is beter dat je een reiniger koopt die perfect is voor jouw huidtype. Weet je niet welk huidtype je hebt? Lees dit artikel en doe de test.  

5. Je reinigt met de warm water
Te warm water is niet goed voor je huid en al helemaal niet voor je gezicht, omdat deze huid gevoeliger is. Het is natuurlijk hartstikke fijn om jezelf op te warmen als je net in de kou hebt gefietst, maar toch is het beter als je dit voortaan achterwege laat. Hierdoor droogt je huid uit en dat is nergens voor nodig. Het beste is om je gezicht te wassen met lauw water en daarna na te spoelen met koud water. 

6. Je wast met vieze handen
Waar zitten meer bacteriën op dan je handen? Als je met deze handen je gezicht schoonmaakt, weet je waarschijnlijk al hoe laat het is. Hier wil je niet eens over nadenken. Zorg er dus voor dat je handen schoon zijn voordat je je gezicht een schoonmaakbeurt geeft. 

7. Je wast je gezicht met je douchehanddoek
Je komt fris uit de douche en reinigt je gezicht nog even met de handdoek waarmee jij je hebt afgedroogd. Dat kun je beter niet meer doen want alle bacteriën die op je lijf zaten, zitten nu op die handdoek. Pak even een schone handdoek en was dan pas je gezicht. Dat scheelt al erg veel. 

8. Te vaak en te lang scrubben
Scrubben verwijdert dode huidcellen en het is prima wanneer je dit één keer in de week doet. Wanneer je te vaak je gezicht scrubt, veroorzaakt dat irritaties. Lees dit artikel voor meer uitleg over scrubben. 

9. Geen crème gebruiken na het reinigen
Het is belangrijk om een je huid verzachten nadat je het hebt gereinigd. Je gezicht blijft zo gehydrateerd en dat is erg belangrijk. Brengt de crème dus meteen aan op je huid, nadat je het gereinigd hebt. 

Wil je een video kijken hoe je het beste je gezicht reinigt? Klik dan deze link

Beeld: iStock | Bron: womenshealthmag.nl, rubriek.nl, self.com