Lifestyle

35 dingen die op jouw bucketlist moeten

Dat lijstje met al die dingen die ooit nog wil doen in je leven. Bungeejumpen, paardrijden en Chinees leren bijvoorbeeld. Precies ja, we hebben het over de bucketlist. Het is natuurlijk hartstikke leuk om doelen op papier te hebben die je allemaal wil afstrepen. De grote vraag van vandaag is dan ook: wat is bucketlistwaardig? Pak je pen en papier maar, want Girlscene weet precies wat jij op deze lijst moet zetten. 

1. Naakt zwemmen. Het maakt niet eens uit waar. In zee of een meertje bij je in de buurt. Als het donker is, roep jij een paar vriendinnen bij elkaar en springen jullie het water in. 

2. Liften. Wil je met een vriend of een vriendin naar een stad? Ga liftend, want dit is echt iets voor op je bucketlist. Het wordt een avontuur om nooit meer te vergeten. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, geeft dit de grootste kick die je ooit gehad hebt. 

3. Ga alleen op reis. Backpacken in Azië of gewoon een weekje Vlieland. Alleen op reis gaan is al een avontuur op zich en dan maakt het absoluut niet uit waar je naartoe gaat. 

4. Eet een maaltijd achterstevoren. Begin met het toetje, dan het hoofdgerecht en je sluit af met het voorgerecht. Best leuk om een keer te doen toch? 

5. Ga alleen op stap. Alleen de kroeg induiken is niet iets wat je normaal gesproken alleen doet. Daarom is dit echt een goal voor op je bucketlist. Wie weet ontmoet je leuke mensen en heb je de avond van je leven. 

6. Een week elke dag sporten. Vooral als je niet geboren bent om te zweten in de sportschool, is dit echt een uitdaging. Jij gaat sowieso trots zijn op jezelf als je dit puntje afstreept.

7. Haal de waaghals in je naar boven en ga bungeejumpen of parachutespringen. Super tof toch?

8. Leer een vreemde taal spreken. Wat dacht je van Frans, Chinees of Spaans? 

9. Ga een marathon lopen. Schrijf je in, want dan heb je een doel om naartoe te werken. Als je de marathon hebt uitgelopen ben je zo trots als een pauw.

10. Ga vrijwilligerswerk doen. Koffieschenken in het bejaardenhuis, honden uitlaten of bij je oma schoonmaken. Wat ben je toch goed voor de wereld.

11. Eet een maand lang vegetarisch. Dan ervaar je eens hoe het écht is om vegetarisch te zijn. Als je een nog grotere uitdaging wil, eet dan een maand veganistisch. 

12. Geef een week lang elke dag een compliment. Het is zo’n heerlijk gevoel als je bij andere mensen een glimlach op het gezicht tovert. 

13. Iemand die je niet kent trakteren op een kop koffie. Misschien een beetje spannend om te doen, maar je maakt er zeker iemand blij mee.

14. Leer skiën of snowboarden. Als je nog nooit op wintersport bent geweest is dit echt een uitdaging. 

15. Begin een eigen blog. Uit je creativiteit en laat er andere mensen van genieten. Waarschijnlijk heb je hier al vaak over gedroomd, maar het idee nooit doorgezet. Nu ga je dat wel doen! 

16. Ga op een blind date. Hoe leuk is dat? Je hebt niets te verliezen en wie weet is het een leuke jongen.

17. Kissing in the rain. Dit is een klassiekertje, maar wel leuk om af te strepen. 

18. Geef jezelf een make-over. Doe eens iets anders met je haar, koop nieuwe kleding en laat je opmaken door een visagist. Hartstikke leuk om een keer volledig te shinen. 

19. Zwem met dolfijnen. Dit wil elk meisje toch? Doe het dan ook wanneer je de kans krijgt. 

20. In de buitenlucht slapen. Ga op een mooie zomerse nacht in een weiland slapen met je vriendje of een stel vriendinnen. 

21. Volg een yogales. Een keer iets anders dan gewoon fitnessen. 

bucketlist
22. Breng een avond door met een jongen die totaal niet bij je past. Zo leer je alle type mensen een beetje kennen. Als vrijgezel zijn er genoeg dingen die je op je bucketlist kunt zetten. Inspiratie nodig? Lees dan dit artikel

23. Eet de meest rare dingen. Slakken of sprinkhanen, lijkt je dat wat? Probeer het gewoon eens,.

24. Ga karaoke zingen. Stap een avond uit je comfortzone en eindig in de karaokebar. Gegarandeerd dat André Hazes en de Spice Girls uit de speakers komen. 

25. Date met een jongen waarvan je al weet dat het niets gaat worden. Valse hoop geven, is stiekem best leuk toch? Tips nodig voor een eerste date? Lees dan dit artikel en dan komt dat helemaal goed. 

26. Een week zonder telefoon. Gaat je dat lukken?

27. Doe mee met de nieuwjaarsduik. Het is toch super als je dat gedaan hebt?

28. Stap in een random trein waarvan je van tevoren niet weet waar deze heengaat. Je ziet het vanzelf wel en laat je volledig verrassen. 

29. Verf je haar. Doe eens gek en ga van blond naar bruin haar. Misschien staat het je wel hartstikke goed. 

30. Figureer in een film. Het is een hele ervaring en je verdient er vaak nog een leuk zakcentje mee. 

31. Hele nacht series kijken. Totdat de zon opkomt kijk jij je favoriete films en series. Ga je dit volhouden?

32. Auditie doen. Is jouw grote droom om actrice te worden? Ga dan auditie doen. Je hebt niets te verliezen en het is een ervaring op zich. 

33. Kerstmis vieren in de zon. In plaats van sneeuwballen gooien op eerste kerstdag bouw jij een zandkasteel in een warm land. Dat is pas andere koek. 

34. Een muziekinstrument leren spelen. Piano, gitaar of saxofoon, het is allemaal cool om te bespelen. 

35. Slapen in een bed bij IKEA. Al die bedden, daar moét je gewoon een keer in slapen. Waar wacht je nog op?

Nog steeds niet overtuigd waarom je een bucketlist moet maken? Lees dan dit artikel en dan komt daar zeker verandering in. 

Beeld: iStock