Travel

Waarom je écht je telefoon op vliegtuigmodus moet zetten in het vliegtuig

Redactie

Tot de állerlaatste seconde ben je nog aan het appen met je vriendinnen en Instagram Stories aan het sturen; de vakantie begint pas echt als je op digitale detox moet door je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Best irritant dat je niet meer kan appen terwijl je een lange reis voor de boeg hebt. Maar geloof ons: het is voor je eigen bestwil. Dít is de reden waarom het zo belangrijk is om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten.

Belangrijk

Het wordt niet voor niks zo vaak omgeroepen in het vliegtuig: het is écht belangrijk om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Anders zouden de stewardessen er niet eindeloos op blijven hameren. Mocht je nu allerlei rampscenario’s in je hoofd halen, dan kunnen we je kalmeren. Het is namelijk niet zo dat een vliegtuig crasht wanneer je jouw telefoon (per ongeluk) niet op vliegtuigmodus zet.

vliegtuigmodus belangrijk

Storing

Maar wat gebeurt er dan wel? Een piloot schrijft in een blogpost voor AIRLINEUPDATES dat telefoons storingen kunnen veroorzaken op de radio’s van het vliegtuig. De piloot communiceert tijdens de vlucht met de crew en de luchtverkeersleiding, en een storing kan behoorlijk irritant zijn. Je kan het vergelijken met het geluid dat je hoort als je telefoon dichtbij een speaker ligt. In het ergste geval mist het vliegteam een belangrijke radio-oproep van de luchtverkeersleiding. 

Zeldzaam

De piloot schrijft ook dat ze zulke storingen niet vaak horen. Ze vliegen zo’n vijftig keer per maand en horen het in die periode slechts één of twee keer door hun koptelefoon. Het is dus geen ramp als je een keer vergeet om jouw telefoon op vliegtuigmodus te zetten, maar het is dus wel degelijk belangrijk om deze functie in te schakelen.

Beeld: iStock | Bron: airlineupdates.com, metronieuws.nl