Lifestyle

7 dingen die jij moét doen op Halloween

31 oktober is het weer zover: je trekt de gruwelijkste outfits aan om een avond in een totaal andere wereld te stappen. Wat is er eigenlijk te doen op deze spookdag? Genoeg kunnen wij jou vertellen. Als er geen evenement bij jou in de buurt is, kun je nog altijd op de bank ploffen en een horrorfilm aanzetten.

1. Horrorfilm 
Trommel een stel vriendinnen op en houd een horrorfilmmarathon. Met een deken en popcorn durf jij je ogen bijna niet open te houden deze avond. Voor wat inspiratie hebben wij voor jou de engste horrorfilms op een rijtje gezet:
1. Scary Movie
2. Halloween
3. Saw
4. It
5. Scream

2. Halloweenfeest
Als jij niet wordt uitgenodigd voor een feestje op deze griezelavond, organiseer je er toch zelf eentje? Tover je huiskamer om tot een spookstad, maak wat leuke hapjes en drankjes en zorg voor een toffe playlist. Jouw Halloween wordt onvergetelijk. Zorg dat je op tijd uitnodigingen verstuurt, anders hebben als je vrienden al iets anders op de planning staan. 

halloween3. Trick or treat
“Snoep of je leven!” Het klinkt je vast bekend in de oren. Ga verkleed langs de deuren en bedel om snoepjes. Dit is de enige dag van het jaar dat het normaal is om aan te bellen bij mensen voor snoep, dus grijp deze kans met beide haden. Trek je meest angstaanjagende outfit aan en ga op pad met je vriendinnen. Wedden dat het hilarisch wordt?

4. Bezoek het grootste spookhuis van de Benelux
Sinds kort is het grootste spookhuis van de Benelux geopend in Utrecht. Dit klinkt natuurlijk als muziek in jouw oren als echte Halloweenliefhebster, dus waar wacht je nog op? The Wall in Utrecht is compleet omgetoverd tot één groot spookhuis vol clowns, kettingzagen en angstaanjagende muziek. Durf jij het aan? Natuurlijk zijn er nog meer spookhuizen die je kunt bezoeken. 

5. Walibi Fright Nights
Attracties en griezelen? Dan is Walibi Fright Nights de perfecte Halloween activiteit voor jou. Na jouw dagje in de achtbaan, gaat ‘s avonds de pret weer verder, maar dan in de spookhuizen. In het park zijn verschillende spookhuizen opgebouwd waar de meest gruwelijke personen jou de stuipen op het lijf wilen jagen. 

6. Night of Darkness
De engste horrorroute loop je in Beverwijk. Tijdens deze route loop je langs drie verschillendee spookhuizen. Het huis heeft een eigen thema en je bepaalt zelf welke je als eerste doet. Tijdens het wachten ben je zeker niet af van het gespook, want door heel het park is de spanning om te slopen. 

7. Movie night in de bioscoop
31 oktober is de dag dat je ook in veel bioscopen terrecht kunt, want er worden verschillende movie nights georganiseerd. De hele nacht genieten van de hardste horror. Wat wil je nog meer? Kijk op de website van Pathé voor meer informatie. 

Allemaal leuk en aardig deze activiteiten, maar hoe komt het eigenlijk dat we altijd zo gek doen op 31 oktober? Nou, dat gaan wij jou even haarfijn uitleggen. Halloween komt uit het Keltische feest Samhain. Op 1 november eindigde het oogstseizoen voor de mensen in Ierland en Groot-Brittannië. Met de oogst in de graanschuur en het vee in de stal, was het tijd voor feest. Om het einde van het jaar te vieren, staken de mensen grote vreugdevuren aan en voerden zij verschillende rituelen uit, waarbij mensen werden geofferd. Daarnaast geloofden zij dat dan de ‘deur’ naar de onderwereld een klein stukje openstond, waardoor het mogelijk was voor alle zielen van doden en andere wezens om onze wereld te betreden. Zo, weten we dat ook weer. 

Beeld: iStock